E2r

Hoe een olie - oven te reinigen

Uw oven is olie-brandstof

Uw oven is olie-aangewakkerd. Omdat olie heeft de neiging om veel rotzooi te brengen, moet je verwachten dat uw oven uiteindelijk kan krijgen echt vies. De noodzaak om het schoon wordt grondig een noodzaak, vooral wanneer het stookseizoen nadert snel. Reinigen van uw oven kunt u bespaart een hoop problemen. Voor een, een vuil vrij oven efficiënt verloopt. Ook het houden van het bezoedeld kan drastisch de levensduur te verlengen. Naast het reinigen van uw oven, bent u in principe verplicht om vervanging van de filter maandelijks als het al het stookseizoen. Hier zijn de stappen op hoe u uw olie-oven kan schoonmaken:

Hoe een olie - oven te reinigen. Controleer de elektrische besturing van uw olie-oven.
Hoe een olie - oven te reinigen. Controleer de elektrische besturing van uw olie-oven.

  • Controleer de elektrische besturing van uw olie-oven. U moet uitschakelen voordat u gaat werken of iets te doen. Dan, op zoek naar een metalen paneel. Het is gelegen in de voorkant van uw olie-oven. Verwijder het.
  • De metalen paneel verbergt het filter. Dus, als je eenmaal hebt genomen, glijden de filter uit. Overgaan tot het te inspecteren. Als het filter verstopt is, onmiddellijk vervangen. Als uw olie-oven gebruikt of steunt op een permanent filter, check out de specifieke aanwijzingen van de fabrikant. Volg deze aanwijzingen om de permanente filter goed schoon.
  • Bereid tot het afsluiten van de ventilator. Je moet wat bouten en moeren los te maken voordat je het gemakkelijk kan glijden. Vervolgens pak je kwast en uw stofzuiger. Richten op de binnenkant gedeelte van uw olie-oven. Reik uit alle hoeken, zoveel als je kunt. Je doel is niet om een ​​plek te missen. Je moet alles op en top te maken.
  • Focus op de blower motor. Inspecteren als het olie of vet fittingen. Als uw olie-oven heeft de armaturen, moet je ze smeren. Maar je moet de smering een paar maanden toe te passen voordat het stookseizoen aankomt. Je hebt een kopje vet. U kunt ook gebruik maken van een 10-gewicht motorolie. Zorg er voor dat u de non-detergent en niet de all-purpose-variant krijgen. Zowel het vet en de motorolie zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij uw gemeenschap bouwmarkten.
  • Indien de ventilatormotor is stoffig, borstel het vuil eraf. Na dat, kunt u werken aan de ventilatorbladen. Veeg ze af.
  • Inspecteer als uw olie-oven heeft een aantal olie-poorten. Als je ze ziet, nog wat olie. Voeg een paar druppels aan de oliepoorten.
  • Pak de blower unit en duw het in uw olie-oven. Je moet om het te scherpen terug op zijn plaats. Nadat u het filter hebt vervangen, kunt u het deurpaneel weer vast. Ga dan naar de power control. Zet hem aan.

Uw olie-oven moeten perfect werken na het opschonen

Uw olie-oven moeten perfect werken na het opschonen. Afgezien van de stappen die hierboven zijn opgesomd, zorg ervoor dat wanneer u al gebruik van uw olie-oven, observeren de rook die eruit komt van uw schoorsteen. Als je ziet een zwarte rook, is er iets mis. De olie wordt niet volledig verbrand. Het wordt verspild. U moet de hulp van een professionele service man om de aanpassingen te verwerken noemen.