E2r

Hoe kunt u uw bloem van de geboortemaand vinden

De betekenis van de maand bloemen

Elke maand is een geboorte bloem toegewezen. Om uw geboortemaand bloem en zijn betekenis, kijk de onderstaande lijst.

 1. Januari

  De bloem van januari is de anjer. Anjers zijn te vinden in de kleuren van roze, wit, rood en paars en kunnen enkele of dubbele bloemblaadjes hebben. Anjers met dubbele bloemblaadjes zijn de variëteit doorgaans te vinden in bloemstukken. Anjers zijn gemakkelijk te verven. Daardoor zijn anjers niet beperkt tot hun natuurlijke kleur.

  In de taal van bloemen, de anjer spreekt van trots, moed, liefde en vriendschap.

 2. Februari

  De bloem van februari is het violet. De meeste viooltjes zijn violet. Echter, dogtooth viooltjes zijn een romig geel. Viooltjes zijn niet typisch gevonden in commerciële bloemstukken. Echter, ze zijn een gemakkelijke plant om te groeien.

  Hoe kunt u uw bloem van de geboortemaand vinden. Januari.
  Hoe kunt u uw bloem van de geboortemaand vinden. Januari.

  In de taal van bloemen, de violette spreekt van liefde, nederigheid, bescheidenheid, verrijzenis, de lente, en de onsterfelijke ziel.

 3. Maart

  De bloem voor maart is de narcis. De klassieke narcis vorm is die van geopende bloemblaadjes rond een kopje of trompet in een vrolijke gele. Echter, narcissen niet beperkt tot de klassieke vorm en omvatten variaties zoals lange-cup, korte-cup, split-cup, en dubbele. Narcissen komen in een scala van kleuren, wit, licht tot fel geel, tweekleurige en driekleurige variaties die kunnen bestaan ​​uit een of meer van de volgende kleuren: oranje, rood, perzik of roze.

  In de taal van bloemen, narcissen symboliseren betreft, toewijding, genegenheid terug, en sympathie.

 4. April

  De bloem voor april is het madeliefje. Het madeliefje, zoals meestal afgebeeld, is een bloem met een geel centrum en omgeven door witte bloemblaadjes. Maar wat bloemisten en tuinders verwijzen als madeliefjes varieert sterk en omvat vaak een breed scala van planten, waaronder chrysanten, asters, osseoogmadeliefjes, Shasta madeliefjes, gerbera madeliefjes, en marguerite madeliefjes. Volgens geboortehoroscopen madeliefjes, komen in geel, rood en wit. Echter, kan de grote verscheidenheid aan bloemen die onder de noemer van madeliefjes valt te vinden in een brede waaier van warme kleuren in alle tinten van geel, oranje, rood, en goud. Naast de natuurlijke kleur van madeliefjes, zijn geverfd madeliefjes die met meer exotische smaken.

  In de taal van bloemen, madeliefjes symboliseren onschuld, jeugd, zuiverheid, vaarwel, zalig genot, vertrek.

 5. Mei

  De bloem voor mei is de lelie van de vallei. De lelie van de vallei is een kleine ouderwetse bloem. De 10-20 kleine, klokvormige, witte bloemen zijn gerangschikt langs een slanke witte stam die zich netjes neerhangt onder de donkergroene bladeren. De bladeren zijn breed en lijken tulp bladeren. Lelie van de vallei is niet gebruikelijk in bloemstukken hoewel het een populaire ingegoten 'bulb' in het voorjaar.

  In de taal van bloemen, lelie van de vallei symboliseert zoetheid, nederigheid, terugkeer van geluk, vruchtbaarheid, en hoop.

 6. Juni

  De bloem voor juni is de roos. Rozen zijn een hele plantensoort. Ze zijn een struik niet een kruidachtige plant en, dankzij de hybridisatie, zijn er in bijna alle kleuren men zou willen. Naast kleurvariaties, is hybridisatie geven ons ook een breed scala van vormen uit de blowsy, full-blown losheid van een ouderwetse roos aan de sculpturale en ingetogen vorm van veel moderne rozen. Er is een roos voor bijna iedereen.

  In de taal van bloemen, rozen symboliseren liefde, vreugde, schoonheid, bloed, viering, dood, genot van geneugten van het leven, geheimzinnigheid, strijd, de onderwereld, de jeugd en de oorlog.

 7. Juli

  De bloem voor juli is het ridderspoor. Riddersporen ongewone bloesems die kleine, rond gezicht zijn, met sporen uitstrekt achter. Ze stijgen langs de stengel in hoge zuilen van de bloesems. De meest voorkomende kleuren zijn blauw, lavendel, paars, roze en wit. Deze kleuren kunnen worden gecombineerd in tweekleurige bloemen die intense buitenste-kleuren met pastel keel hebben.

  De betekenis van de maand bloemen. Februari.
  De betekenis van de maand bloemen. Februari.

  In de taal van bloemen, de ridderspoor staat voor gelach en zuiverheid van het hart.

 8. Augustus

  De bloem voor de maand augustus is het Gladiola. De Gladiola is een veel voorkomende bloemisten bloem. De Gladiola produceert 2,5-6 centimeter gegolfde bloemen met contrasterende keel langs de stengel produceren een indrukwekkende piek van bloesems. De Gladiola komt in alle kleuren, maar waar blauw.

  In de taal van bloemen, de gladiola staat voor een sterk karakter, eerlijkheid, vrijgevigheid, natuurlijke gratie, eeuwige slaap, verbeelding en vergetelheid.

 9. September

  De bloem voor september is de aster. Asters zijn geel gecentreerd bloemen die worden omgeven door bloemblaadjes die komen in lavendel, paars, blauw, roze of wit. Ze zijn een populair val bloem, bloeien uitbundig over een heuvel van diepgroene blad.

  In de taal van bloemen, de aster staat voor liefde, daintiness, en genegenheid.

 10. Oktober

  De bloem van oktober is de calendula (meestal aangeduid als de Goudsbloem). De bloesems zijn daisy-achtige karakter en komen in eenpersoons-, tweepersoons-en semi-dubbelen. De bloesems komen typisch in het wit door goud, geel, en oranje.

  In de taal van bloemen, de calendula staat voor vreugde, bescheidenheid, welvaart, rijkdom, verdriet en ellende.

 11. November

  De bloem voor november is de chrysant. De chrysant is een veelzijdige bloem en komt in roest-rood, koper-oranje, geel, goud, lavendel-roze en wit. De bloesem kan verschijnen in strakke knoppen, daisy-achtige bloemen, doubles en pompons.

  In de taal van bloemen, de chrysant staat voor vrolijkheid, je bent een geweldige vriend, rust, schoonheid, overvloed, rijkdom, isolatie, duurzaamheid, of de dood.

 12. December

  De bloem voor de maand december is de narcis. Ook wel bekend als de narcis, wat betekent dat december deelt zijn bloem van de geboortemaand met maart.