E2r

Hoe maak je een dwerg boom snoeien

Een dwerg boom is perfect als wat je hebt is een klein huis boomgaard

Een dwerg boom is perfect als wat je hebt is een klein huis boomgaard. U kunt gemakkelijk verzorgen ervan omdat het niet veel ruimte nodig. Ook hoeft u geen zorgen te maken over de inkoop van een ladder. U kunt alleen voor bereiken voor de vruchten als je nodig hebt om ze te oogsten.

Hier zijn enkele tips als je nodig hebt om een ​​dwerg boom snoeien:

  • Check out onderstam uw dwergboom's. De onderstam is naar de aard van de zorg voor uw dwergboom bepalen. Het gaat ook om u te begeleiden over hoe om het te planten. Meer informatie over het verschil tussen een semi-dwerg boom en een echte dwerg boom. Focus op de eigenschappen met betrekking tot onderstam.
  • Of wat je hebt is een semi-dwerg boom, wijzen een grotere ruimte. Je moet het te planten ten minste 15 meter afstand van de vorige boom. Aan de andere kant, als wat je hebt is een echte dwerg boom, plant het minstens 8 meter afstand. U kunt ook kijken op de specifieke instructies van de kwekerij waar u uw dwergboom verkregen.
  • Weet wanneer u uw dwerg boom snoeien. Laat uw dwerg boom om te groeien voor een tijdje. Geef het ongeveer een jaar. Wachten tot het begint te groeien knoppen. Of, kunt u wachten tot het ongeveer twee meter hoog. Nogmaals, kijk uit voor de bloei van de knoppen.
  • Wanneer uw dwergboom is klaar om te worden gesnoeid, kijk op de takken. Identificeer de ouderen - die takken die zijn gegroeid voor minstens een jaar. Snijd ze terug. Laat ongeveer de helft van elke tak. Het snoeien gaat om nieuwe vestigingen te ontkiemen uit. Zorg ervoor dat in elke tak gesnoeid, tussen drie en vier knoppen bloeien. Als een tak heeft extra knoppen, te ontdoen van hen. U kunt ze wrijft met je duim.
  • Leer hoe te zorgen voor uw dwergboom nemen na zijn eerste snoeien. Wacht tot de derde winter nadat u uw dwergboom hebben gesnoeid. Start vervolgens het selecteren van de belangrijkste takken die zijn ontsproten. Je kunt ze gemakkelijk herkennen. Ze zijn over het algemeen lang, misschien tussen 1 "en 1 ½" uit elkaar. Ze wijzen vaak naar buiten. Zij hebben ook niet kruisen met andere takken van het midden van je dwerg boom. Raak ze niet aan. Ga verder met het controleren van de jongere takken. Snoei ze. Zorg er voor dat minstens vier knoppen worden achtergelaten op hun belangrijkste stam.
  • Investeren op kwaliteit snoeien gereedschappen. Kijk voor een fatsoenlijk paar kotters. Je gaat om het te gebruiken voor een lange tijd. Dus, het is zeker meer praktisch om de een die past bij uw budget en op hetzelfde, vervult de taak die je moet volbrengen krijgen. Je wilt niet eindigen breken de takken van uw dwerg boom. Ga voor een goed paar kotters.


Voor betere resultaten

Hoe maak je een dwerg boom snoeien. Check out onderstam uw dwergboom's.
Hoe maak je een dwerg boom snoeien. Check out onderstam uw dwergboom's.

Voor betere resultaten, jaarlijks plannen snoeien van uw boom dwerg. Snoeien gaat uw dwergboom gezonder te maken. Het gaat ook zorgen voor een goede opbrengst. De formule is eenvoudig. Snoeien helpt bij het balanceren van duurzame groei en productieve oogst. Het houdt uw dwergboom te zijn in goede conditie.