E2r

Hoe maak je een mozaïek bijzettafeltje maken

Een bijzettafeltje kan een mooie aanvulling op uw stoelen en banken als het geeft een modern tintje aan uw huis. Probeer het toevoegen van enkele mozaïek kunst om dat kleine stukje van het meubilair, en het kan een vleugje elegantie toe te voegen aan uw interieur. Je hoeft niet te veel uitgeven aan uw tafel opknappen, noch heb je nodig om speciale vaardigheden te hebben. Je hoeft alleen maar een beetje fantasie en vindingrijkheid om mozaïek kunst te maken.

Wat je nodig hebt:

Hoe maak je een mozaïek bijzettafeltje maken. Bereid uw bijzettafeltje.
Hoe maak je een mozaïek bijzettafeltje maken. Bereid uw bijzettafeltje.

 • Een bijzettafeltje
 • Mozaïek tegels, of een gebroken keramische item of glaswerk
 • Spray paint
 • Potlood
 • Lijm
 • Tegelvoegen
 • Spons of doek
 • Schuurpapier
 • Tegelsnijder
 • Handschoenen en een veiligheidsbril
 1. Bereid uw bijzettafeltje. Licht opschuren uw bijzettafeltje glad met schuurpapier, vooral als het oud is en heeft stukjes chippen verf. Zorg ervoor dat glad uit de inkepingen overal van de benen aan de onderzijde van het tafelblad. Veeg het residu daarna met een doek.
 2. Maak je ontwerp. Je kan elk ontwerp dat u graag gebruiken voor uw tafel. Zo bepaalt u de kleur en het patroon van de tegels en de voegen u later gebruiken. Teken je ontwerp op de tafel met een potlood. U kunt ook spuiten de tafel met een bepaalde kleur als je wilt, vooral als je wilt dat het de kleur van de ruimte je zetten het erin Je hoeft niet aan het tafelblad te kleuren, maar zorg ervoor dat kleurentabel randen. Zorg ervoor dat u de spray-painting doen in een goed geventileerde ruimte en gebruik wat oude kranten onder, zodat de verf zal niet ruïneren de vloer.
 3. Bereid uw tegels. Gebruik een keramische item of glaswerk, en snijdt of breekt deze in hanteerbare stukken die u kunt gebruiken voor uw mozaïek ontwerp. U kunt gebruik maken van overgebleven tegels, ook. U kunt ze rond uw huis, of van tegels winkels. Terwijl breken of snijden van de tegels, dragen veiligheid goggle om jezelf te beschermen tegen het puin.
 4. Beginnen met het ontwerpen. Lijm uw tegels op het tafelblad volgens uw ontwerp, en zorg ervoor dat een 1/8 tot 1/4 inch ruimte tussen elke tegel toe, zodat er ruimte is voor de specie later. Ga door tot u klaar bent met uw ontwerp. Wacht minstens twee dagen voor de lijm te drogen.
 5. Breng de specie. Meng de voegmortel volgens de fabrikant. Dan, met een gehandschoende hand, gelden de specie tussen de spleten van de tegels tot het zelfs met je gelijmde stukken. Breng ook de specie langs de randen van de tafel, en het glad.
 6. Breng de finishing touch. Gebruik een licht vochtige spons om het tafelblad oppervlak glad, en aan de voeg in te stellen. Dit zal ook helpen bij het verwijderen van een aantal stukjes grout die kunnen worden geplakt op uw tegels. Wacht nog een of twee dagen voor de specie te harden en zich te vestigen. Vervolgens kunt u gebruik maken van uw nieuw ontworpen mozaïek bijzettafeltje.

Mozaïek einde tafels zijn populaire voorbeelden van het gebruik van mozaïek kunstwerk om kleur toe te voegen aan een oud meubelstuk. Het toevoegen van uw fantasie en vindingrijkheid met restjes items kunnen veel doen in opknappen van uw huis.