E2r

Hoe om te vleestomaten te groeien

Het beefsteak tomaat is een van de meest scrumptious traktaties uit de moestuin. Dit is zeer goed-bekend in de zuidelijke staten als een perfecte aanvulling op een goed geroosterde bezuiniging van rundvlees. Gelukkig zijn zijn er manieren om het zelfde groeiende technieken van de goede oude zuiden vast te leggen.

Hier is hoe u geweldige vleestomaten kunt verhogen in het comfort van uw eigen kas of achtertuin tuin. Groeien ze goed laat je dat juiste hoeveelheid zoetheid en tanginess van de tomaat.

  • Soil. Zoals men zou verwachten, de eerste stap aan het hebben een goede moestuin is om de bodem bereiden. Vleestomaten groeien het best in de bodem die niet is beplant met tomaten of aubergines in de afgelopen drie jaar. Vruchtwisseling zorgt er ook voor de lessening van plagen en andere ziekten. A licht zuur tot neutraal pH van 6,5-7,0 is bekend om te te helpen vleestomaten te laten groeien echt goed. Ze eisen ook een vrij hoog hoeveelheid stikstof en kalium.
  • Stikstof en andere toevoegsels. Stikstof kan verhoogd door de aanplant stikstoffixerende planten naast de gewassen. Peulvruchten zijn bekend als kampioenen in de voeding, maar wist u dat ze ook repareren stikstof echt goed? Het plaatsen soja als mulch naast de gewassen kan het hoeveelheid stikstof raise in bodemeigenschappen. U kunt ook gebruik deze techniek te gebruiken op ondersteboven tuin setups.
  • Spacing. Tomaten groeien het best wanneer ze zijn goed-spaced. Rijen van tomatenplanten zou moeten ten minste vijf meter uit elkaar te zijn om ervoor te zorgen dat de gewassen krijgen adequate water en voedingsstoffen. Verdringing kan heel slecht zijn voor de tomaat, omdat het bevordert de concurrentie tussen naburige planten! Zoals men kon voorstellen, dit is nooit een goede zaak, want je tomaten niet mollig en gezond zal groeien.
  • Snoeien. Wayward takken van de tomaat plant moet routinematig worden gesnoeid. Indien er zijn takken die out jut van de belangrijkste stam de buurt van de root-level, zou je beter af het snijden van deze off te zijn. De onderdelen die meer aanleg voor vruchten af ​​te werpen - het verwijderen van deze vestigingen zou de groei van de tomatenplant meer gericht op de apicale delen van de plant te maken. De extra takken worden soms genoemd "suckers" aangezien zij letterlijk zuigen de energie-en voedingsstoffen out van de tomaat.

    Voldoende ruimte alsmede een goede ondersteuning in de vorm van kunstmest en bestrijdingsmiddelen moeten zorgen voor de ziekten en plagen problemen, maar wanneer ze dat doen, is het belangrijk om de gewraakte planten onmiddellijk te verwijderen om ervoor te zorgen dat de blightpress niet zal uitbreiden naar de andere planten.

  • Timing. Het duurt meestal een paar van maanden tot een goede batch van yummy tomaten hebben in uw tuin. Zodra ze zijn mollig, neem de tijd om ze te oogsten. Proberen om gewassen te draaien af ​​en toe om de integriteit van de bodem te behouden.

Hoe om te vleestomaten te groeien. Stikstof en andere toevoegsels.
Hoe om te vleestomaten te groeien. Stikstof en andere toevoegsels.

Vleestomaten zijn zeker een welkome aanvulling op elke maaltijd compleet met rundvlees. De teelt van deze recht in uw eigen tuin of kleine flard van land in je eigen achtertuin is vrij eenvoudig, met de juiste bodem, vaardigheden en timing.