E2r

Hoe te kiezen en installeren van rook-en brandmelders

Branden meestal gebeuren wanneer mensen slapen

Branden meestal gebeuren wanneer mensen slapen. Tegen de tijd dat ze wakker en het gevoel er iets ergs gebeurt, is het al te laat om de toorn van de brandtrap. Installeren rook-en brandmelders kan levens redden. Sterker nog, het is al een wet om rookmelders en alarm te installeren om elk huishouden van sommige staten, zoals in Ontario.

Hoe te kiezen en installeren van rook-en brandmelders. Basistechnologie.
Hoe te kiezen en installeren van rook-en brandmelders. Basistechnologie.

Zelfs als het geen wet, het is nog steeds een van de meest praktische dingen die je kunt doen om te proberen levens te redden als er een brand uitbreekt.

Kiezen Rook en brandmelders

Selecteren tussen honderden verschillende soorten en merken van rook-en brandmelders kan een ontmoedigende taak zijn als je niet weet hoe je deze functies te overwegen:

Branden meestal gebeuren wanneer mensen slapen. Bron van macht.
Branden meestal gebeuren wanneer mensen slapen. Bron van macht.

  • Basistechnologie. Er zijn slechts twee meest voorkomende vormen van technologie in rook-en brandmelders-foto-elektrische en ionisatie technologie. De ionisatie detector reageert sneller voor rookt van branden die vlammende-soort zijn. Ondertussen kan de foto-elektrische detector snel traag en smeulende branden te detecteren.
  • Bron van macht. Er zijn drie types van rook-en brandmelders afhankelijk van hun voeding: batterij-aangedreven, elektrisch aangedreven, en een elektrische-accuvoeding. Het beste voor de meeste huishoudens is de batterij-aangedreven, hoewel dit kan kostbaar zijn. U kunt gaan voor een elektrisch aangedreven, maar zorg ervoor dat er een back-up batterij.
  • Extra functies. Er zijn een aantal rook-en brandmelder functies die niet echt nodig zijn, maar er zijn een aantal functies die nuttig zijn als de pauze functie zal zijn. Met dit, kunt u tijdelijk het alarm stil zonder de noodzaak om de stekker uit het stopcontact.
  • Price. Het instellen van de ideale budget voor een rook-en brandmelder zal alleen mogelijk zijn als je winkel rond. Verkrijg de gemeenschappelijke prijs voor een detector die u wilt installeren in uw huis.
  • Rook-en brandmelders installeren
  • Er zijn bepaalde dingen in gedachten te houden bij het installeren van een rook-en brandmelder:
  • Rook stijgt dus de perfecte plek voor rookmelders moet worden op het plafond. U kunt ook de installatie van de detector hoog aan de muur.
  • Vermijd installatie van het rook-en brandmelders in de buurt van plafondventilatoren, kooktoestellen, badkamers, verwarmingstoestellen, en ramen. Al deze kunnen de nauwkeurigheid van de detector beïnvloeden.
  • Volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig voor het installeren van de detector. Er zijn veiligheidstips bij het installeren van de detector op de handleidingen. Lees dat voordat iets te doen om alles veilig te houden.

Herinneringen

Een rook-en brandmelder is oke, maar de meer detectoren je installeert, hoe beter. Brand kan overal of een deel van uw huis gebeuren. Hoe meer melders je hebt, des te beter zal uw bescherming. Beslissen hoeveel je zou moeten installeren in uw huis, afhankelijk van hoe groot je huis is. Tenminste een detector in elke verdieping van uw huis.

Denkt u dat u en uw gezin zijn al veilig na het kiezen en installeren van rook-en brandmelders? Volgens het onderzoek, vele slachtoffers van brand hebben detectoren maar deze detectoren waren niet perfect meer werkt. Daarom wordt elke maand testen van uw rook-en brandmelders is noodzakelijk. Op deze manier weet je zeker dat de apparaten die worden verondersteld om u te beschermen perfect werkt. Vervang de batterijen van deze detectoren ooit jaar, als goed. Vergeet niet om eenvoudige reiniging van deze detectoren te doen, ook.

Zorgvuldige keuze, een goede installatie en regelmatig onderhoud-door het doen van al deze, heb je een hogere kans op het redden van levens en in geval van brand worden gered.