E2r

Hoe te lievevrouwebedstro (Galium odoratum) groeien

Lievevrouwebedstro is een veerkrachtige vaste plant die groeit tot een hoogte van ongeveer 12 cm en doet het erg goed als bodembedekker. Het heeft een zoete geur en wordt vaak gebruikt als zoet ruikende slingers voor woningen en kerken. Het is ook een natuurlijke insectenwerend middel met zijn gedroogde bladeren gemaakt in sachets en geplaatst in gebieden waar motten en ander ongedierte hebben meer kans om binnen te vallen. Door de zoete geur van dit kruid, zijn de bladeren ook verpakt in kruiden kussens of opgenomen om potpourri mengsels. Medicinaal, kan men ook gebruik maken van de lievevrouwebedstro van de bladeren als thee om maagklachten te behandelen. Wanneer geplaatst op wonden, zijn grond verse bladeren helpen bij een snelle genezing en vermindert ontstekingen. Het is ook een extra ingrediënt bij het maken van verfrissende alcoholische dranken. Dit zijn de stappen te volgen bij het planten van lievevrouwebedstro:

  • Dit kruid is een beetje moeilijk om te groeien als je vanaf de zaden dus het is het beste om te kopen planten die reeds vooraf gestart bij uw plaatselijke tuincentrum. Selecteer planten die een gezonde uitstraling hebben en staan ​​op het punt om te beginnen groeien nieuwe bladeren of knoppen. Zij worden het best gekocht tijdens de zomer of de lente seizoenen.
  • Kijk voor een locatie die wordt geheel of gedeeltelijk in de schaduw om bescherming te geven aan uw planten tegen de hitte van de middag zon Dit zal ervoor zorgen dat ze blijven sterk en gezond als deze planten niet goed overleven onder directe warmte.
  • Bij de voorbereiding van de bodem wordt u planten op, vergroten het met leem of zandige leem als lievevrouwebedstro liever grond die is zeer vruchtbaar en zuur ook. Het gedijt ook op grond die veel vocht heeft, maar is in staat om goed af te voeren. Het is het beste om uw verplanten proces te doen in de lente, terwijl het klimaat is niet al te warm.
  • Voor planten in containers, zodat een ruimte van 8 tot 12 duim te onderscheiden van elkaar. Zorg ervoor dat de lievevrouwebedstro voldoende is speciaal mulch als ze direct contact met zonlicht gedurende enkele uren in een dag. Zorg ervoor dat u nauwlettend in de gaten te houden op hen omdat ze de neiging om wild te verspreiden, zelfs op plaatsen waar je niet zou willen dat ze groeien. Dunner hen is vrij gemakkelijk te doen, die zal helpen bij het beheersen van en het houden van hen waar je zou willen dat ze blijven.
  • Omdat de Woodruff gunsten grond dat voortdurend vochtig, zorg ervoor dat u regelmatig water geven van de planten om ervoor te zorgen dat ze voldoende hoeveelheden water krijgt.
  • Zodra deze planten zijn vastgesteld, kunnen ze direct worden geoogst. Snijd ze in trossen en hen in staat stellen om op te hangen in een gebied waar het warm en droog. U kunt ook verknipt zijn bladeren en laat ze drogen op papier of op de schermen. De bladeren dan opgeslagen in containers die goed worden afgedicht.


Hoe te lievevrouwebedstro (galium odoratum) groeien. Dit kruid is een beetje moeilijk om te groeien als je vanaf de zaden dus het is het beste om te kopen planten die reeds vooraf gestart bij uw plaatselijke tuincentrum.
Hoe te lievevrouwebedstro (galium odoratum) groeien. Dit kruid is een beetje moeilijk om te groeien als je vanaf de zaden dus het is het beste om te kopen planten die reeds vooraf gestart bij uw plaatselijke tuincentrum.

De lievevrouwebedstro plant is de perfecte dekmantel voor gebieden in uw landschap dat zijn gearceerd en helpt bij de eliminatie van onkruid uit uw tuin. Niet alleen heb je een aromatische plant die helpt voor medicinale en culinaire doeleinden, het is een extra attractie voor de tuin ook. Begin het planten van lievevrouwebedstro thuis en ontdek over de grote dingen die je kunt gebruiken voor.