E2r

Hoe te mondo gras over groeien

Mondo gras

Mondo gras, soms "aap gras," is een grassoort die gedijt in waar het klimaat is warm en als de winter bevriezen nooit komt. Zijn neef, liriope gras, is zijn tegenhanger ontworpen voor koudere klimaten. Typisch, ze lijken hetzelfde en kan worden verward met de andere omdat het enige echte verschil is hun groei beperkingen aan bepaalde klimaten. Een ding dat deze beide typen gemeen hebben, is dat het planten van hen is een eitje.

Als u woont in een gebied met een constante hitte en vochtigheid

Als u woont in een gebied met een constante hitte en vochtigheid, dan zult u zeker wilt uw tuin te vereren met mondo gras. Ze vereisen minimale aandacht en zodra je plant een patch, kunt u er zeker van dat het zal verspreiden naar de andere vacante vlekken op uw gazon automatisch. Toch moet je meer weten over hoe om te planten en te groeien weten.

Hoe te mondo gras over groeien. Als u woont in een gebied met een constante hitte en vochtigheid.
Hoe te mondo gras over groeien. Als u woont in een gebied met een constante hitte en vochtigheid.

  • Weer. Zoals eerder vermeld, mondo gras zal pas echt gedijen waar de zon voortdurend bombarderen het gebied. Dit betekent dat het planten als in uw tuin als u woont in de noordelijke uithoek van de VS is een slecht idee. Mondo gras niet goed naar de kille wind en sneeuw die je constant zult ervaren in deze regio's. Woont u weg naar het zuiden, dan kan je zeker mondo gras overwegen voor uw gazon.
  • Het planten. Mondo gras kan gedijen op bijna elke vorm van bodem. Ja, het is echt niet uit waar je het te planten zolang er geen bestaande loof of groen daar. Bijvoorbeeld, als je plant het waar Bermudagras momenteel groeit op, dan is de mondo gras kan niet overleven en kunnen niet vermenigvuldigen en verspreiden. In principe zal u willen leggen op een eerste patch van mondo gras in een gebied dat is onvruchtbaar. Een goed voorbeeld van waar het gras te planten is onder het bladerdak van een boom waar andere soorten gras niet kan lijken om klink op.
  • Onderhoudsarm. Je hebt te mondo gras houden omdat na het planten van een eerste patch. U hoeft niet te betalen aandacht aan het helemaal. Ze bloeien met een minimale hoeveelheid water, omdat ze zijn gebouwd voor tropische klimaten en de verspreiding en zich vermenigvuldigen zonder enige tussenkomst van uw kant. Bovendien mondo gras groeit trager dan andere soorten gras. Daarom zal je niet hoeft te knippen en snoeien om zo vaak. Het enige nadeel is dat omdat het langzaam groeit, proliferatie is in een slakkengang ook. Niettemin, als het eenmaal is verspreid, weet dat het weinig onderhoud.
  • Bodem. While mondo gras kan gedijen in bijna elke grondsoort, als je wilt om de groei en proliferatie potentieel te maximaliseren, zal u wilt om ze te planten in de bodem die een licht zure pH-niveau evenals goede drainage zorgt.


Sommige deskundigen kan u vertellen bemesten en snoeien het gras, maar in werkelijkheid is dit niet nodig. Echter, als je wilt versnellen van de groei, dan leggen op wat mest kan een goed idee zijn.

Nu dat je een beetje meer over mondo gras, kan het tijd om uw plan te zetten in daden. Koop wat jonge patches van uw lokale tuin aanbod centrum en beginnen met het planten.