E2r

Hoe te orchideeën groeien op spons rots of perliet

Weet u dat niet orchideeën kunnen echt op de bodem groeien zonder andere materialen gemengd in? Ja, het is waar. De meeste, zo niet alle, orchidee varianten hebben een ander soort media om te groeien. Sommigen gebruiken schors, terwijl anderen gebruik maken van perliet of spons rock. Perliet is een soort gesteente samengeperst met vulkanische mineralen dat maakt het licht, in staat om efficiënt te houden water, en verbetert de afwatering van de bodem. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de meeste tuinders de voorkeur aan het te gebruiken voor pot tuinieren.

Hoe te orchideeën groeien op spons rots of perliet. De aankoop van de materialen.
Hoe te orchideeën groeien op spons rots of perliet. De aankoop van de materialen.

Dus, als u op zoek bent naar wat gezonde orchideeën groeien snel en efficiënt, overweeg dan het gebruik spons rock. Hier zijn de stappen groeien orchideeën met behulp van deze bijzondere media:

  • De aankoop van de materialen. Dit zou geen enkel probleem voor u sinds de aankoop van orchidee zaailing is net zo makkelijk als taart. Slenteren naar beneden naar uw lokale bloemen en planten aanbod op te slaan en de aankoop van de zaailing. Overwegen te gaan met een orchidee specie afkomstig uit de regio als dit je eerste keer het kweken van orchideeën. Terwijl in de winkel, zorg ervoor dat perliet of spons steen te kopen, samen met turfmolm, leem, en de potten. Ja, moet u dit alles en je kunt ze vinden bij dezelfde winkel ook. Zorg ervoor dat wanneer u de perliet kopen om de verkoper te raadplegen over wat kwaliteit moet worden gebruikt voor orchideeën groeien. Perlites zijn er in verschillende kwaliteiten en je zal zeker willen gaan met iets dat werkt met uw installatie.
  • Meng de media. Houd uw zaailing vochtig en veilig terwijl u werkt aan de voorbereiding van uw pot en meng de media te worden gebruikt. Technisch gezien wordt u het mengen van de potgrond ingrediënten die u koopt in de winkel. Het recept voor het mengsel zal vereisen dat u om te gooien in een deel van elk ingrediënt, leem, perliet en mos turf in een pot. Meng totdat alle ingrediënten verzadigd.
  • Embed de zaailing. Zodra de oppotten media klaar is, krijg je zaailing en zorgvuldig over te dragen in de pot. Als u werkt met zaden direct, dan moet u een 2 tot 3 inch gat te maken in de media, het zaad te plaatsen, en het gat te dekken. Als u de overdracht van een jonge zaailing, het reservoir te vullen met de helft, plaats de zaailing in de houder, en vul de andere helft van de container, zodat de zaailing zal stabiel en veilig zijn in de media.
  • Water het vaak. Aangezien u het kweken van orchideeën in potten, wil je een spray fles gebruiken om ze water te geven. Water hen minstens een keer per dag, omdat het is absoluut noodzakelijk om de media mooi en vochtig. De groei zal worden geoptimaliseerd met een ruim aanbod van water.
  • Bevruchten. Sommigen zullen beweren dat dit optioneel is, maar omdat een overgrote meerderheid beveelt het, overwegen bemesten uw orchideeën het gebruik van speciale meststof ontwikkeld voor orchideeën. Uw lokale bloemen en planten levering winkel moeten hebben deze op voorraad. Zorg ervoor dat u de kleine lettertjes te lezen over hoe het en de frequentie van toepassing van toepassing.


Tot slot, vergeet niet om zonlicht of kunstlicht aan uw zaailingen. Zij heeft deze voor energie en zonder een dagelijkse dosis van licht en warmte uw orchideeën zal verdorren en vergaan.