E2r

Hoe te rookmelders vergelijken

Als u een onophoudelijke luid piepend geluid in het midden van de nacht te horen, wees op uw hoede. Als het niet uw alarmsysteem, dan moet uw rookmelder te zijn. Samen met inbraakalarm systemen, het is de bron van bescherming tijdens de slaap van uw gezin. Een rookmelder aanwezig in elk huis zou moeten zijn. Het is een feit van het leven dat ze zijn zeer efficiënt in het opsporen van bosbranden. Het is een zeer goedkope levensreddende tool. Het kan niet worden geplaatst in elke kamer hoor. De keuken moet niet rookmelders vanwege de activiteiten die doorgaan in het gebied. U kunt gebruik maken van warmte detectoren plaats zoals brandmeldinstallaties. Elke rookmelder is samengesteld uit een sensorsysteem voor rook en een luide claxon zin om alarm huiseigenaren.

Het kan draaien op een 9-volt of 20 volt accu

Het kan draaien op een 9-volt of 20 volt accu. De 9-volt batterij moet elk jaar worden gewijzigd terwijl de 20 volt of het getjilp soort elke maand kan worden vervangen. Afgezien van de batterij, moet je ook de bedrading hechten voor een rookmelder te verbinden met de anderen en een dual rook / koolmonoxide melder.

Deze rookmelders worden ingedeeld in twee soorten

Hoe te rookmelders vergelijken. Het kan draaien op een 9-volt of 20 volt accu.
Hoe te rookmelders vergelijken. Het kan draaien op een 9-volt of 20 volt accu.

Deze rookmelders worden ingedeeld in twee soorten. Dit zijn de ionisatie en optische detectoren. De optische detectoren kunnen aanvoelen beweging of activiteit door middel van laserlicht of foto balken. Ze kunnen ook als bewegingsdetectoren. Zodra het wordt geblokkeerd, zal het alarm beginnen rinkelen. Dit soort rookmelder wordt vaak gebruikt in zakelijke inrichtingen, zoals winkelcentra of warenhuizen vanwege hun bulk. Het kan echter niet geschikt voor huishoudelijk gebruik vanwege de grootte. Het kan alleen zware rook-activiteit en niet de kleintjes te detecteren.

Ondertussen

Intussen is de ionisatie rookmelders maken van straling rook detecteren. De ionisatie-rookmelders bevatten een ionisatiekamer en een aanbod van ioniserende straling genoemd americium. Dit is een radioactief element dat kan worden opgeslagen voor 432 jaar. Het bevat ook een rijk aanbod van alfadeeltjes. Alfadeeltjes knock off van de zuurstof-en stikstofatomen in de kamer. Omdat het is afgeslagen, wordt het een vrij elektron, die zowel negatieve en positieve ladingen heeft. Deze tegengestelde ladingen trekken. Wanneer de rook in de kamer, verandert de configuratie van het atoom en veroorzaakt de lucht te neutraliseren. Wanneer dit gebeurt, wordt het alarm onmiddellijk begint te klinken. Het kan goedkoper en gemakkelijk beschikbaar, maar het is zeker beter dan optische rookmelders omdat het direct kan snuffelen door kleinere rook bronnen om ervoor dat het alarm te klinken. Door zijn inhoud straling, sommige mensen zijn bang van de blootstelling. Deze angst is niet gerechtvaardigd omdat de hoeveelheid americium in de rookmelder is erg klein.

De ioniserende rookmelders beter werken met open vuur, terwijl de foto-elektrische rookmelders zijn beter geschikt voor smeulende branden. Het wordt aanbevolen om beide soorten gebruiken. Dit is om ervoor te zorgen dat ze een aanvulling op elkaars sterke en zwakke punten. Op die manier heb je een waterdicht rookmelder systeem.