E2r

Hoe wordt narcissen transplantatie

Narcissen zijn planten die bol-achtige produceren gele bloemen en kan worden gebruikt in bloemstukken voor bruiloften en andere belangrijke gebeurtenissen. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en elke tuin uitnodigend en mooi te maken.

Heeft u een narcis zaailing dat u wilt verplanten? Of

Hoe wordt narcissen transplantatie. Het transplanteren van een zaailing.
Hoe wordt narcissen transplantatie. Het transplanteren van een zaailing.

Heeft u een narcis zaailing dat u wilt verplanten? Of, heb je al narcissen in de tuin, maar je het gevoel dat ze er een beetje te overvolle? Als dat zo is, lees dan verder om te leren hoe narcissen transplanteren op twee verschillende manieren.

  • Het transplanteren van een zaailing. Het transplanteren van een narcis zaailing is eenvoudig. Gewoon kopen zaailing van uw lokale bloemen winkel. Verwijder alle kabels die vast te houden en na te gaan of de container de zaailing in is gemaakt van kunstmatige materialen zoals plastic. Als het inderdaad synthetische, opzij te zetten. Zo niet, verwijder zaailing uit de verpakking door het voorzichtig los te trekken. Eenmaal gedaan, vind een gebied waar je wilt om het te planten. Zorg ervoor dat het gebied heeft veel ruimte voor zonlicht en drainage ook. Graaf een gat in dat specifieke gebied. Een gat dat twee maal het volume van de zaailing. Eenmaal gedaan, meng compost met de grond die u zojuist hebt gegraven. Voorzichtig plant de zaailing in het gat en vul het met de compost mengsel. Druk zachtjes op de bodem maar stevig te zorgen dat de wortel is goed geplant en om luchtbellen te verwijderen ook. Onmiddellijk Bedek de bodem met mulch en water. Blijven doen tot de volgende tien dagen.
  • Het transplanteren van een volwassen plant. Het transplanteren van een volwassen narcis plant is een beetje ingewikkelder dan het transplanteren van een zaailing. Dit komt omdat speciale aandacht moet worden besteed aan de gerijpte installaties om schokken te voorkomen. Daarom, wanneer het transplanteren van een volwassen plant, is het belangrijk om de conditie van de bloemen controleren eerste plaats en of de bloemen zojuist bloei of reeds gerijpt onderzoeken. Kies een methode van toepassing:
  • Gewoon bloeide. Narcissen die net tot bloei hebben bloemen die zijn klaar om energie op te slaan voor het komende jaar. Als u ze wilt verplaatsen in dit stadium, is het essentieel dat je ze uit te graven op een zachte en zorgvuldige wijze. Begin met het krijgen van een schop en graven uw installatie ten minste 4 cm van de ruimte weg. Graaf in verschillende hoeken tot je een cirkel. Eenmaal gedaan, trek voorzichtig de plant uit de buurt van het vuil. Laat zoveel grond als mogelijk en niet stof weg vuil dat kan hebben vastgeklampt van de wortels. Herplanten in nieuwe locatie onmiddellijk met dezelfde methode hierboven vermeld en waterput.
  • Gerijpt plant. Het transplanteren van gerijpt narcissen zijn makkelijker dan die die net tot bloei zijn gekomen. Voor dit, gewoon graven uit de fabriek en laten drogen voor een paar dagen. Wees niet ongerust als dit proces niet doodt de plant maar gewoon stopt het van het opslaan van energie, zodat het niet produceren bloemen meteen. Eenmaal gedroogd, trim gedroogde bladeren en dode stengels. U heeft nu de mogelijkheid om herbeplanting het op een later tijdstip of onmiddellijk-afhankelijk van wat het seizoen je bent inch Als rond de zomer, is het het beste om het op te slaan eerst als het klimaat zal te warm zijn voor de plant te nemen en gewoon wachten op vallen.


En daar heb je het

En daar heb je het, eenvoudige technieken te volgen bij het verplanten narcissen! Vergeet niet dat het niet altijd een "groene vingers" te nemen om een ​​mooie tuin te hebben. Soms is alles wat het nodig heeft is een aantal goede oude liefdevolle verzorging! Veel succes!