E2r

Hoe de zorg voor een gietijzeren wok

Woks afkomstig uit China, maar ze zijn in goed gebruik over de hele wereld voor vele jaren. Ze worden gebruikt voor verschillende bereidingswijzen doeleinden van roerbakken, frituren, stoven, stoven, en roken te stomen. Ze worden zelfs gebruikt door chef-koks in de keuken soepen en sauzen. Gemaakt van ijzer, komen ze met lange hengsels om de handen te beschermen tegen brandwonden en deksels om de olie te voorkomen dat spatten. Als je weet hoe je goed zorg voor uw gietijzeren wok, zal het lang duren maakt niet uit hoe vaak u ze gebruikt. Hier zijn verschillende methoden van de zorg voor een gietijzeren wok:

  • Maak de wok goed als het nieuw is gekocht. Doen met behulp van een wasser of hard borstel samen met geconcentreerd afwasmiddel en water. Keer het om op een vlakke ondergrond en laat het uitlekken totdat het droog is.
  • Lees de instructies op het etiket en volg de stappen op hoe het seizoen uw wok. Door kruiden een wok, het betekent dat je bakken in een laagje olie in de wok met een beschermende laag die voorkomt roestvorming en kleverigheid te creëren.
  • Er zijn vele manieren waarop het seizoen een wok, en meestal afhankelijk van het type werktuig. U kunt online zoeken op What'sCookingEurope. Com voor nuttige tips over wok kruiden. Weet ook dat je regelmatig kunt seizoen de pan wanneer u merkt het wordt steeds plakkerig en ruw.
  • Let op dat een doorgewinterde wok niet mag worden gewassen met elke vorm van zeep. Wassen met zeep zal wegvagen die specifieke smaak die uniek in wok gekookt voedsel. Ook zeep vernietigt de Teflon-achtige coating van de wok, hetgeen resulteert tot kleverigheid.
  • Was uw gietijzeren wok met heet water na gebruik. Weer mee dat zeep niet wordt gebruikt. Sommige huisvrouwen die de voorliefde van over-opruimen hun keukengerei hebben de neiging om alles te wassen met zeep. Nu als je je zorgen maakt over de vettigheid van de wok na gebruik, kan dit worden verholpen door het te wassen binnen en van buiten met warm water.
  • Onmiddellijk droog je wok na het wassen. U mag de lucht drogen de wok op een luchtige hoek of gebruik een doek om alle oppervlakken te vegen. Drogen is zeer belangrijk omdat het roest te voorkomen de vorming vooral rond het handvat.
  • Dep een kleine hoeveelheid olie in de wok en verdeel het over. Gebruik uw hand in het doen van dit, niet een papieren handdoek, als de laatste zal alleen absorberen het grootste deel van de olie die moet anders de vacht van de wok.
  • Houd uw wok in een goed geventileerde kast of gewoon op te hangen boven je fornuis.
  • Verdeel de olie rond de wok voordat je er bij neervalt de ingrediënten. Bijvoorbeeld, als je moet gewoon een eetlepel olie tot roerbak sommige groenten, kantel de wok en schud om zodat de olie zal de vacht van de binnenkant. Deze methode zorgt ervoor dat de niet-plakkerigheid van de wok te helpen tijdens en na het koken. Gebruik een houten lepel of spatel in roeren het eten als je het koken in uw gietijzeren wok.

Het hebben van een gietijzeren wok in uw keuken is zeer essentieel

Hoe de zorg voor een gietijzeren wok. Maak de wok goed als het nieuw is gekocht.
Hoe de zorg voor een gietijzeren wok. Maak de wok goed als het nieuw is gekocht.

Het hebben van een gietijzeren wok in uw keuken is zeer essentieel. Woks zijn multifunctionele gereedschappen die het koken makkelijker en leuker. Zoals veel huisvrouwen claim, het kopen van een wok is een van de wijste huishoudelijke investeringen te wagen inch Gietijzeren woks zijn veelzijdig, duurzaam en kan blijven voor de generaties, zolang ze goed behandeld en verzorgd de hele tijd.