E2r

Hoe om uw eigen organische veggie patch groeien

Er gaat niets boven heerlijk verse biologische groenten die afkomstig zijn van uw achtertuin!

Er gaat niets boven het graven in een goede biologische maaltijd - vooral als de verse groenten komen uit je eigen achtertuin! Er zijn een aantal grote soorten groenten die groeien in de meeste Nederlandse klimaten en gebieden afhankelijk van het seizoen.

Hier is een stap voor stap handleiding over het starten van uw organische tuin veggie patch.

Hoe om uw eigen organische veggie patch groeien. Hier is een stap voor stap handleiding over het starten van uw organische tuin veggie patch.
Hoe om uw eigen organische veggie patch groeien. Hier is een stap voor stap handleiding over het starten van uw organische tuin veggie patch.

  • Kies uw perceel - overzien u in de buurt en vind de beste ruimte kunt u voor uw tuin. Dit betekent dat het moet veel zonlicht te krijgen (ongeveer zes uur direct zonlicht is ideaal), zijn goed beschermd tegen harde wind, en uit de weg van een voetverkeer. Als de ruimte beperkt is, overweeg dan een aantal ingenieuze ruimtebesparende ideeën, zoals een gelaagde pijp tuin, die zelfs kan passen op een stedelijke balkon.
  • Werk je een bodem - Natuurlijke en organische meststoffen zal sterk verbeteren van uw bodemstructuur en maak de aarde meer doordringbaar voor wortels om te groeien. Overweeg het gebruik van uw eigen compost, of zijn er veel organische mest en kunstmest opties verkrijgbaar bij uw plaatselijke kwekerij. Bij het vaststellen van kunstmest, experts raden het verstoren van de bodem zo weinig mogelijk en biedt een vruchtbare bovengrond voor planten om te groeien.
  • Kies uw planten - Let op de seizoenen wanneer het kiezen van de planten die u wilt groeien. Kruiden kunnen worden geteeld hele jaar door en doen het goed, zowel in open tuin bedden en containers. Ondertussen zijn tomaten, bonen en sla best gekweekt in de zomer maanden, terwijl wortelgroenten, kool en knoflook zijn ideaal tijdens de wintermaanden.
  • Draai uw planten - Voordat u vast uw zaailingen in kaart uw tuin in "zones" en plant verschillende gewassen in elk. Boeren jaarlijks roteren hun gewassen aan de bodem de kans geven op te bouwen depletie van voedingsstoffen van jaar tot jaar - door het draaien van uw eigen gewassen tussen verschillende zones, kunt u gebruik maken van dezelfde principes en houd je de bodem gezonder.
  • Water uw tuin - Verzamel grijs water in uw hele huis - zoals de warming-up douche water of water je gebruikt om groenten te spoelen. Overweeg water geven uw tuin in de avond te minimaliseren verdamping en water kan naar de wortels van uw planten doordringen efficiënter te maken.
  • Oogst je gewassen - Gebruik kleur, bladeren, stevigheid, enz., met een goede indicatie van wanneer u uw oogsten te krijgen. Overweeg banket-en zoetwarenindustrie extra's, zodat u kunt genieten het hele jaar door!