E2r

Hoe te koperen potten en pannen schoon te maken

Niet alleen is koper een goede warmtegeleider, haar natuurlijke glans ook leent extra schoonheid aan elke keukengerei-potten en pannen, bijvoorbeeld. Na een aantal toepassingen, echter, koperen potten en pannen te verwerven aantasten en merken en bot ogende. Maar wat is goed over koperen potten en pannen is dat ze heel gemakkelijk schoon te maken. U kunt in feite gebruik maken van thuis leveringen.

Hier is een lijst van mogelijke koper schoonmakers en hoe ze te gebruiken. Slechts een opmerking: Vergeet niet dat hoe ouder de vlekken en aanslag zijn, hoe langer en hoe harder je zou kunnen hebben om uw koperen potten en pannen schoon te maken.

  • Citroen en zout. Deze combinatie is de meest voorkomende koper schoner. Snijd de citroen doormidden en verwijder de zaadjes. Dan dip een helft van de citroen in zout. Gewoon tafelzout zal doen. Begin met de bodem en de zijkanten van de potten en pannen wrijven totdat alle vet en merken verdwijnen. Spoel met warm water na.
  • Azijn en zout. U kunt gebruik maken van azijn in plaats van citroen. Net giet halve theelepel azijn op de bodem van pannen en potten en voeg een paar snuifjes zout. Gebruik uw vingers om de bodem wrijven. Ga dan aan de zijkanten. Na een paar minuten van het wrijven, let op de koperen glans terug te komen.
  • Azijn, zout en bloem. Maak een pasta-achtige mengsel met een theelepel azijn, halve theelepel zout en de helft eetlepel bloem. Na het bereiken van de juiste consistentie, breng een kleine hoeveelheid van de pasta aan op de pannen en potten en schrobben ze met behulp van een zachte borstel. U kunt ook gebruik maken van een vochtige doek. Ga door schrobben totdat de pannen en potten zijn weer glanzen. Spoel met water na.
  • Citroen en zuiveringszout. Deze twee ingrediënten zijn ook bewezen effectief in het afpellen van tast, Grimes, en merken. Nogmaals, snijd de citroen en de-zaad. Dan strooi een ruime hoeveelheid zuiveringszout over de bodem van de potten en pannen. Wrijf de citroen tegen de onderkant en werk je weg naar de zijkanten. Spoel na.
  • Tomatenketchup. Gewoon schar een goede hoeveelheid ketchup en wrijf de bodem en zijkanten van de pannen en potten met een zachte tandenborstel. U kunt ook een paar snufjes zout als u verkiest. Wanneer u klaar bent, was de pannen en potten met uw gewone zeepbakje en naspoelen met schoon water.
  • Tandpasta. U kunt gebruik maken van tandpasta voor het reinigen van koperen potten en pannen. Maar zorg ervoor dat het is zonder bleekmiddel. Breng een kleine hoeveelheid tandpasta op de bodem en de zijkanten en schrobben met een zachte borstel, spons of vochtige doek. Verwijder de tandpasta en de geur door het wassen van de pannen en potten met water en zeep. Spoel na.

Als u liever

Hoe te koperen potten en pannen schoon te maken. Azijn, zout en bloem.
Hoe te koperen potten en pannen schoon te maken. Azijn, zout en bloem.

Als u wilt, kunt u ook gebruik maken van chemische reinigingsmiddelen voor uw koperen pannen en potten. Je hebt veel opties om uit te kiezen, maar zorg ervoor om ze te gebruiken in overeenstemming met de instructies die vermeld staan ​​op de verpakking. Ook, zorg ervoor dat niet te schurende materialen en gereedschappen te gebruiken. Staalwol, bijvoorbeeld, mag nooit worden gebruikt, als het kan en krassen achter te laten op de koperen pannen en potten.