E2r

Hoe een wijnstok

Wijngaarden en druif boerderijen normaal groeien hun druiven door enting. Wilde druiven worden gezaaid door vogels en mensen. Druivenpitten kunnen worden gegooid op de grond en op natuurlijke wijze kiemen waar weers-en bodemomstandigheden gunstig zijn. Druivenpitten hebben een lange rustperiode dus het kan even duren voor de zaden te laten ontkiemen de zaden hebben een zeer dikke lagen. Het is echter nog steeds mogelijk om een wijnstok uit zaden groeien door het kiezen van de juiste variëteit die gemakkelijk groeit. Hieronder vindt u tips over hoe om zaad van een wijnstok.

Hoe een wijnstok. Klik hier voor de beste druiven die groeien in uw omgeving.
Hoe een wijnstok. Klik hier voor de beste druiven die groeien in uw omgeving.
  • Klik hier voor de beste druiven die groeien in uw omgeving. Een van de meest flexibele die is de Concord druif. Kies alleen de zaden van volwassen en zelfs overrijpe druiven.
  • Wijnstokken zijn meestal geplant in het voorjaar, wanneer de kans op vorst is voorbij dus je moet in staat zijn om de tijd wanneer de zaden moeten ontkiemen. Het kan ongeveer drie tot vier maanden aan het kiemproces voltooien en wachten op de zaailingen te ontkiemen.
  • Het eerste proces heet stratificatie waar je de zaden te laten ontkiemen in een ideale toestand. Plaats de zaden op lagen van vochtige papieren handdoeken en plaats deze in een hersluitbare plastic zak. Plaats de zak in de koelkast en laat het daar voor negentig-honderdtwintig dagen. U kunt ook gebruik maken van veenmos, maar je moet deze vochtig te houden gedurende deze periode. De ideale temperatuur in de koelkast een tot drie graden Celsius.
  • Na indeling op de zaden moeten worden geplant in zaad potten op de bodem met een 1:1:1 combinatie van turf, perliet en zand. Druiven graag groeien in goed doorlatende grond. Plaats de zaden in ondiepe gaten. Plaats de zaaddozen in een gebied waar de temperatuur constant kan worden gehouden bij twintig graden Celsius. Gebruik een warmtelamp als het nog koel in de nacht.
  • Wacht tot de zaden op de eerste vier bladeren ontspruiten of ongeveer twee centimeter hoog voordat u ze verplanten in individuele grotere potten. In sommige gebieden, is het raadzaam dat u toestaan dat de druif zaailing in de pot blijven voor ten minste een jaar voordat u ze naar een permanente locatie in uw tuin. In andere gebieden, kunt u deze direct plant ze op de grond na de zaailingen hebben hun eerste vier bladeren. Zorg ervoor dat de bodem zanderig is als druivenranken hou niet van te veel water. Wijnstokken moeten worden getransplanteerd in hun permanente locatie bij plotselinge vorst zal niet langer een probleem.
  • Andere kwekers raden u aan de zaden te voorzien van warme stratificatie gedurende ten minste twee dagen nadat u hebt verwijderd uit de koelkast. De zaden moeten niet worden verwijderd uit de plastic, maar bewaard in een plaats in uw huis waar de temperatuur rond de dertig tot zesendertig graden Celsius gedurende twee dagen daarna de zaden in 0,5 M waterstofperoxide weken en veertig acht uur voordat u plant ze op zaad potten. Plaats het zaad potten in een gebied waar het zal constant licht te ontvangen voor twaalf uur en nog eens twaalf uur duisternis totdat de zaden ontkiemen bladeren.

Denk eraan dat druivenpitten niet alle genetica te vervoeren van de moederplant. Maakt u dan niet verbaasd als de druiven die je krijgt van de wijnstok die je bent opgegroeid uit de zaden te proeven precies zoals de druiven waaruit je de zaden.