E2r

Hoe je bonsai boom zaden te planten

Groeiende bonsai bomen is een zeer aantrekkelijke afleiding wel heel uitdagend. Toegegeven, het handhaven van een bonsai tuin is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het kost veel tijd, zorg en geduld om te groeien en in stand houden van de bomen vooral als ze nog jong en net beginnen te bloeien.

Het starten van een bonsai tuin laat je met twee keuzes: ofwel vindt u een eerder gegroeid bonsai boom te kopen van bonsai boom winkels of je planten en je eigen groeien van bonsai boom zaden. Natuurlijk is de eerste is meer praktisch en ongecompliceerd maar de laatste is meer verheugend en bevredigend.

Als je plant bonsai boomzaden

Hoe je bonsai boom zaden te planten. Als je plant bonsai boomzaden.
Hoe je bonsai boom zaden te planten. Als je plant bonsai boomzaden.

Als je plant bonsai boom zaden, tijd te nemen bij het kiezen van de zaden die u wilt gebruiken. Vergeet niet dat, hoewel bonsai bomen afkomstig uit gewone bomen, ze verschillende methoden van verzorging vereisen. U kunt zaden die groeien in het wild gebruiken, maar commerciële bonsai zaden zijn meer de voorkeur, want je kunt er zeker van zijn dat ze zijn ziektevrij. Ook zijn er soorten die zijn gemakkelijker te kweken en te onderhouden. Uw keuze is afhankelijk van uw ervaring in het kweken van deze bomen. Als u al voldoende ervaring in deze hobby hebt, kunt u er zeker genoeg zijn om het risico op de aanplant van soorten die zijn moeilijker te ontwikkelen.

Als je eenmaal hebt besloten wat voor soort bonsai boom zaden te planten

Als je eenmaal hebt besloten wat voor soort bonsai boom zaden te planten, zal je nu nodig hebt om de materialen te bereiden, waarvan de belangrijkste zijn uw bonsai boom zaden. U zult ook nodig hebben bonsai bodem, pellet trays, veen pellet, plastic zakken (afsluitbaar), bonsai pot, papieren handdoeken, lade en water. De meeste van deze materialen kunnen worden gekocht van tuingereedschap winkels.
Laat de zaden ontkiemd door drenken ze in water gedurende 24 uur, met behulp van de lade.

De volgende stap is het plaatsen van de geweekte zaden in papieren handdoeken die je dan zal verzegelen binnen afsluitbare plastic zakken. Laat ze voor ongeveer een week in een koude plaats of beter nog, in de koelkast. Daarna brengen de zaadjes eruit en plaats ze in de pellet laden. Deze keer, geleidelijk aan warm water aan de laden. Kijk goed totdat de zaadjes beginnen te zwellen. Zorg ervoor dat de laden hebben gaten om het water af te voeren, zodat er geen "verdrinken" de zaden.

Leg de zaden nu op het veen pellet ze vervolgens overbrengen op de potten

Als je eenmaal hebt besloten wat voor soort bonsai boom zaden te planten. Leg de zaden nu op het veen pellet ze vervolgens overbrengen op de potten.
Als je eenmaal hebt besloten wat voor soort bonsai boom zaden te planten. Leg de zaden nu op het veen pellet ze vervolgens overbrengen op de potten.

Leg de zaden nu op het veen pellet ze vervolgens overbrengen op de potten. Vul de potten met bonsai bodem. Water de pas geplante bonsai zaden en houd ze vochtig terwijl ze in het proces van groeien. Leg ze op een plek waar ze genoeg (maar niet te veel) zonlicht kan krijgen. Wanneer de zaden uiteindelijk zijn gegroeid, inspecteren en scheiden de gezonde uit de tere degenen. Plaats ze in individuele potten en de zorg voor hen tot ze bloeien in volgroeide bonsai bomen.

Het is geen gemakkelijke taak om bonsai bomen groeien

Het is geen gemakkelijke taak om bonsai bomen groeien. Als u net begint uw eigen bonsai tuin groeien, is het het beste voor degenen die al ervaren zijn in deze hobby te raadplegen. U kunt ook de verenigingen van bonsai liefhebbers aansluiten, zodat u kunt meer over dit ambacht te leren.