E2r

Hoe maak je een compost kuil maken

Het maken van een compost put is waarschijnlijk een van de beste manieren die u kunt opruimen uw omgeving op een zeer natuurlijke en aarde-vriendelijke manier. Composteren is eigenlijk vrij eenvoudig. Veel huiseigenaren, boeren, en grootschalige industrieën in praktijk brengen.

Een van de voordelen composteren is de productie van de bodem die zeer voedselrijk. Omdat de compost bestaat uit dierlijk en plantaardig materiaal dat aëroob hebben ontbonden, het is een zeer nuttig product voor gebruik met grond en bodem. In feite kan compost worden gebruikt om conditie en vruchtbaar land. Het kan worden gebruikt om extra humuszuren aan de bodem en als biologisch bestrijdingsmiddel.

Met behulp van een compost put is de meest voorkomende methode voor het composteren. De bouw van een nauwelijks eist dat iets maar schoppen, hooivorken, stokken, wat plastic, en een aantal stenen. In dit artikel leert u hoe u een compost kuil te maken op uw eigen tuin.

Hoe maak je een compost kuil maken. Graaf een kuil die is ongeveer een halve meter diep. gooi.
Hoe maak je een compost kuil maken. Graaf een kuil die is ongeveer een halve meter diep. gooi.
  • Enquête uw tuin. Kijk voor een gebied dat gelijke hoeveelheden van zon en schaduw ontvangt gedurende de dag. Markeer dit gebied. De voorgestelde grootte is ongeveer 3 vierkante meter.
  • Graaf een kuil die is ongeveer een halve meter diep. Gooi de bodem die je uitgegraven. Houd het in de omgeving als u wordt het toe te voegen later terug in de compost put. Verwijder grote stenen, rotsen, wortels en ander vuil uit de put en de dug-out bodem.
  • Gooi in verse organische materialen zoals tuin knipsels, huishoudelijke afval, koffiedik, en ga zo maar door in de vers gegraven kuil. Voeg bruin organisch materiaal zoals gehakte takjes en gedroogde bladeren in de mix. Ook een kleine hoeveelheid bruin karton dat is versnipperd. Neem geen dierlijk vlees, huisdier uitwerpselen, botten, vet, of niet-biologisch afbreekbaar materiaal (bijvoorbeeld kunststof) in de compost put.
  • Laat het rotten. Ja, dat is het hele idee. Laat het rotten in de put.
  • Om de paar weken, zet het materiaal met behulp van een hooivork. Wanneer u het materiaal, hoop het naar het midden van de put aan de beurt, terwijl het toevoegen van een schep aarde in de put. Gebruik van de bodem die je opgegraven bij het maken van de put.
  • Gebruik een lange stevige stok een aantal gaten steken in de vers gedraaid stack. De gaten dienen als ventilatieopeningen waarmee lucht circuleren, zelfs in de diepere lagen. Dit zal in snellere afbraak.
  • Houd de stapel vochtig is. Tijdens de zomermaanden, de stapel zal de neiging hebben op te drogen. Gewoon spuiten wat water op de put met behulp van uw tuinslang. Echter, voorkomen dat de put te nat. Tijdens de regenachtige maanden, moet u de put inhoud te houden van wordt overspoeld met water en steeds doorweekte. Om het te beschermen tegen te veel regen, hebben betrekking op de compost kuil met plastic. Gebruik geen zware voorwerpen, zoals stenen of grote stenen Houd de plastic.

Je zult weten dat je compost klaar is voor gebruik zodra het volledig is ontbonden en heeft al een kruimelige textuur. Het volgende dat je kan doen zou zijn om de voedingsstoffen gevulde compost mengen met uw tuin grond of op een bepaalde hoeveelheid plaatsen rond planten die al in uw tuin.