E2r

Hoe maak je een tomatenplant groeien

Om gezond, productief tomatenplanten groeien is niet echt zo moeilijk als je zou denken. Het is makkelijk en leuk om je eigen tomaten groeien, en de bonus is, zult u genieten van verse, heerlijke tomaten hele zomer lang, rechtstreeks vanaf uw eigen achtertuin.

Hoe maak je een tomatenplant groeien. Het planten van de tomaten.
Hoe maak je een tomatenplant groeien. Het planten van de tomaten.
  1. De bodem. Eerst moet je een goede bodem om tomatenplanten groeien. Als u niet weet wat make-up je eigen bodem, kan je het hebben geanalyseerd bij uw plaatselijke coöperatie extensie. Vervolgens kunt u de juiste mix van meststoffen en additieven toe te voegen, zoals kalk of klei, om te helpen groeien de perfecte tomaten. Een andere oplossing is om potgrond te kopen en toe te voegen aan uw tuin of container, en groei van uw tomaten in deze mineraalrijke bodem. Als je een composthoop, voeg compost aan uw tuin grond en je moet bereid zijn om je tomaten te planten.
  2. De planten. De meeste lokale tuincentra voeren een breed scala van tomatenplanten je kunt groeien in huis. Als je leeft in een kouder klimaat, waar je zomer groeiseizoen is relatief kort, kijk voor de vroege productie van rassen, zoals Early Girl, Beter Boy, Red Rocket, of Sugar Baby. Andere rassen kunt u zien bij uw lokale tuincentrum kan zijn Brandywine, Biefstuk, Celebrity, of vele erfgoedverscheidenheden. Als je tomaten te telen, moet u een aantal verschillende rassen die rijpen op verschillende tijden, zodat je tomaten hebben gedurende het groeiseizoen planten. Je zou verwachten te betalen ongeveer 5€ voor planten, hoewel erfstukken kan een beetje meer zijn.
  3. Het planten van de tomaten. Zorg ervoor dat u een diep gat te graven en begraaf uw tomaten diep in de grond. U kunt de eerste set van de bladeren te begraven, dit zal helpen vormen een sterk en gezond wortelstelsel. Zorg dat u uw getransplanteerde plant een lekker drankje te geven zodra je hem planten, zal dit helpen om het uit te gaan in transplantatie shock. Je moet gebruik maken van ongeveer een liter water per plant.
  4. Ruimte de planten. De teelt van tomaten is makkelijk, maar vergeet niet dat kleine planten groeien tot volwassen planten, en ze ruimte nodig om te groeien. Als je gaat om te groeien uw tomaten uitgespreid op de grond, plant uw planten minstens 3 meter van elkaar hen genoeg ruimte om zich te verspreiden om te geven. Als je gaat om tomaten te telen met tomaat kooien, hoeft u alleen maar om ze te planten ongeveer 18-centimeter uit elkaar, maar vergeet niet je nodig hebt om ruimte tussen de planten, zodat je kunt werken om hen heen.
  5. Watering. Water met ongeveer twee kopjes water gedurende twee weken na je plant, en vervolgens het water twee tot drie keer per week met ongeveer een totaal van 2 liter water, maar je moet het water meer als het echt warm of droog in uw omgeving.