E2r

Hoe om biodiesel te maken uit sojabonen

Met de toenemende populariteit van milieuvriendelijke alternatieve brandstoffen, beginnen de mensen om meer en meer interesse in het maken van biodiesel in hun huizen tonen. Een van de vele bronnen van biodiesel is sojaolie. Soja biodiesel kan worden gebruikt in verschillende dieselmotoren met kleine of geen wijzigingen.

Bij het maken van soja biodiesel

Bij het maken van soja biodiesel, is het belangrijk te onthouden dat je gaat gebruiken gevaarlijke stoffen. Zo, het nemen van veiligheidsmaatregelen is een must. Bovendien, indien verkeerd gedaan, de zelfgemaakte biodiesel kan uw motor meer kwaad dan goed doen. Het is raadzaam dat u een liter batches in het begin. U kunt bewegen tot grote batches als je eenmaal het proces hebben geperfectioneerd.

  • Bereid de ingrediënten en benodigdheden. Bij het maken van uw eigen soja biodiesel, zal je een liter ongebruikte sojaolie, kaliumhydroxide en 200 ml van 99 +% zuivere methylalcohol nodig. Je moet ook een blender, set van schalen, bekers, een transparant wit High Density Polyethyleen kunststof (HDPE) # 2 container, twee trechters, drie 2-liter polyethyleentereftalaat (PET) flessen, wat duct tape, en een thermometer. U kunt de bron al uw chemische en plastic levert de meeste chemische toeleveringsbedrijven. Wassen al uw apparatuur met warm zeepsop en spoel zeer goed. Veeg alles droog zijn voordat u de volgende stappen.
  • Draag beschermende kleding en zorg ervoor om veiligheidsmaatregelen in acht. Draag altijd chemisch-proof handschoenen, een schort en een veiligheidsbril. Draag shirts die lange mouwen als lange broek hebben. Zorg ervoor dat je werkt in een goed geventileerde ruimte om te vermijden inademen van eventuele dampen. De chemische stoffen die u gebruikt kan blindheid, ernstige brandwonden, en zelfs de dood veroorzaken. Werken in een gebied met toegankelijke stromend water en houden een fles azijn in de buurt. De azijn zal nuttig zijn in het neutraliseren van kaliumhydroxide of methoxide als het in contact komt met uw huid.
  • Maak de methoxide. Snel giet 200 ml methylalcohol in HDPE container met behulp van een van de trechters. Voeg het kaliumhydroxide met de andere trechter. Doe de deksel van de container en zorg ervoor dat het is vastgeschroefd zijn. Schud de inhoud grondig totdat het kaliumhydroxide volledig is opgelost.
  • Meng de methoxide en de soja-olie. Verwarm de soja-olie tot 130 graden F (55 graden C) en giet dit in een goede blender. Voeg de methoxide zorgvuldig. Bedek de blender en zorg ervoor dat het deksel goed vastzit voordat u de blender op de laagste snelheid. Meng het mengsel gedurende dertig minuten. Giet het mengsel in een van de PET flessen en laten regelen voor minstens een dag.
  • Breng de biodiesel in een andere container voor het opslaan. Na ongeveer vierentwintig uur, zult u merken dat uw mengsel zal scheiden in twee afzonderlijke lagen. De donkerder gekleurde vloeistof is glycerine, terwijl de lichtere ene is je biodiesel. Giet langzaam uit de biodiesel in een andere PET-fles. Als een glycerine wordt gemengd met uw biodiesel, moet u laat het mengsel opnieuw vestigen en probeer het decanteren het opnieuw.
  • Was de biodiesel. Breng de twee resterende PET-flessen en doorboren de onderste hoek van elk met een grote pin, waardoor een 2 mm gaatje. Bedek deze met duct tape. Breng de biodiesel in een van de PET-flessen en voeg een halve liter water. Schroef de dop van de fles goed af en zet deze op zijn kant op een vlakke ondergrond. Rol de fles totdat je een homogene biodiesel en water mengsel. Laat het mengsel regelen voor ongeveer drie uur. Zodra het water scheidt van de biodiesel, verwijdert u deze door het blootleggen van de hole. Blokkeer het gat wanneer al het water is afgetapt uit. Breng de resterende inhoud in de andere PET-fles en was het weer. Was de biodiesel tenminste viermaal, afwisselend tussen de twee PET-flessen. Reinig de flessen voordat u ze weer.
  • Laat de biodiesel drogen. Zet uw zelfgemaakte biodiesel in een schone container zonder deksel en laat al het resterende water te verdampen. Het drogen van de biodiesel in een open container kan een paar dagen duren. U zult weten dat het klaar is voor gebruik wanneer het helder of doorschijnend verschijnt.

Hoe om biodiesel te maken uit sojabonen. Bereid de ingrediënten en benodigdheden.
Hoe om biodiesel te maken uit sojabonen. Bereid de ingrediënten en benodigdheden.

Met slechts een paar eenvoudige stappen, kunt u uw dieselmotor draait op goedkope sojaolie macht. Niet alleen is het gebruik van soja biodiesel goed voor het milieu, het is ook goed voor uw motor.