E2r

Hoe te ontdoen van elektronisch afval

Zo'n twintig jaar geleden elektronisch afval was niet iets wat mensen hadden gehoord van, veel minder zorgen over als een wereldwijd probleem. Maar met de toegenomen productie en het gebruik van alle soorten elektronische gadgets, van computers, beeldschermen en mobiele telefoons tot printers, heeft een dvd-speler en Blackberries, een geheel nieuwe categorie van afvalstoffen genoemd elektronisch afval of e-waste gemaakt.

Hoe te ontdoen van elektronisch afval.
Hoe te ontdoen van elektronisch afval.

Wat maakt elektronisch afval zo'n hoofdpijn is het feit dat zo veel van de componenten die worden gebruikt om deze technologische snufjes, zoals kwik, cadmium en lood produceert, zijn giftig voor de mens en het milieu als de gadgets worden afgebroken in stortplaatsen en kringloopcentra.

Afgedankte elektronica in de Europa alleen al zijn verantwoordelijk voor bijna driekwart van de gevaarlijke zware metalen bestaande stortplaatsen van vandaag, vervuiling van de grond en tafelwater. Omdat de meeste van de elektronische gadgets die vandaag worden geproduceerd zijn ontworpen om snel achterhaald en vervangen door nieuwe en verbeterde technologie, veel consumenten weg te gooien prima elektronica in het voordeel van de volgende nieuwe ding. Consumenten vandaag de dag meestal niet betalen om oudere elektronica te repareren, omdat ze het gevoel dat het meer kostenefficiënt om iets nieuwer met betere en meer uitgebreide gebruikersfuncties en voor je het weet, is er een ander item in de steeds groeiende elektronische afvalberg te kopen.

Er zijn verschillende manieren om te gaan met de verwijdering van elektronisch afval die de minste schade aan mens en milieu zal doen. Als het item is nog steeds in werkende staat, overwegen doneren dat de mobiele telefoon of computer aan een groep of organisatie vraagt afdankertjes die ze kunnen knappen en de hand uit voor een tweede leven voor mensen die anders niet zouden kunnen veroorloven om een nieuwe elektronische gizmo kopen .

Hoe te ontdoen van elektronisch afval.
Hoe te ontdoen van elektronisch afval.

Als het elektronisch afval in kwestie is helemaal naar beneden of niet te repareren gebroken, de eerste cursus van verantwoorde actie is om contact afdeling van sanitaire uw lokale overheid om te zien of er een gevaarlijke materialen verzameling evenement gebeurt binnenkort in uw omgeving. Dit bureau kan ook aanbevelingen doen aan recycling centra die staat de behandeling van e-afval en de verwijdering ervan, zodat het geen verdere schade te doen zijn. Helaas, er zijn een aantal gewetenloze recyclers van elektronisch afval die gewoon schip de beschadigde en gebruikte elektronische goederen aan vreemde naties waar de onderdelen worden gestript en doorverkocht, het blootstellen van de werknemers en het milieu tot allerlei eerder verzegeld binnen de elektronische componenten gevaarlijke giftige bestanddelen.

Een andere goede manier van handelen is om contact met de elektronische fabrikant om te zien of ze hebben een verantwoorde recycling programma in de plaats die u toestaat om terug te mailen van de gebruikte of kapotte elektronica te worden afgevoerd. Sommige grote elektronische bedrijven kunnen ook verwijzen u naar items naar een centrale recycling centrum dat is gecertificeerd op de juiste manier verwijderen van de apparatuur.