E2r

Notering van het energieverbruik per capita per land

Met de wereld steeds meer en meer bezig met het verminderen van het energieverbruik en het verbeteren van de algemene toestand van het milieu, zijn mensen die proberen om te kijken naar de cijfers over hoeveel menselijke activiteit invloed op het klimaat. Met zo'n groene initiatief, zijn wereldburgers op zoek naar cijfers die kunnen helpen bepalen hoe landen afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. De statistieken die het energieverbruik per capita per land weerspiegelen kan soms heel misleidend aangezien de statistiek niet echt rekening met welk deel van de verhouding is afgeleid van schonere vormen van energie, zoals zonne-, wind-en geothermische bronnen.

Notering van het energieverbruik per capita per land. De laatste cijfers zijn vanaf 2005.
Notering van het energieverbruik per capita per land. De laatste cijfers zijn vanaf 2005.

De Aarde Trends website earthtrends.wri.org heeft een zeer goede set van nummers die het elektriciteitsverbruik en elektriciteitsverbruik per inwoner van alle landen in de wereld weerspiegelen. Er zijn ook mogelijkheden om deze gegevens te plotten door de afgelopen 20 jaar, zodat de lezer kan vergelijken hoeveel de vraag naar energie-en gasverbruik is gegroeid door de jaren heen. Het is heel interessant op te merken dat, terwijl de prijs van brandstof is aanzienlijk gestegen, hebben de meeste landen ook een intensiever gebruik. De statistieken zijn terug te vinden in equivalente eenheden van olie ongeacht hoe de energie is opgewekt & ndashwhether door middel van hernieuwbare of niet-hernieuwbare bronnen.

De laatste cijfers zijn vanaf 2005

De laatste cijfers zijn van 2005. Dit punt in de tijd hadden de hoge brandstofprijzen en het was ook het begin van een groter bewustzijn als gevolg van vele documentaires over de opwarming van de aarde en klimaatverandering. Hier zijn enkele van de opmerkelijke bevindingen die men zou zien in de definitieve lijst.

De kleine natie van Qatar op het Arabisch schiereiland is de top-ranked land op deze lijst. De rijke oliereserves van het land zijn een zeer goede bron voor zijn waanzinnig hoge eisen voor elektriciteit. De 19.466 equivalente kg olie per persoon per jaar die er nodig is om de hele natie running houden is dus het peloton, dat het uit-gerangschikt op de volgende in de rij met bijna het equivalent van 7,000 kg olie.

IJsland is een heel ander verhaal

IJsland is een heel ander verhaal. China is al lange tijd bekritiseerd voor het gebruik van te veel onreine energie.
IJsland is een heel ander verhaal. China is al lange tijd bekritiseerd voor het gebruik van te veel onreine energie.

IJsland is een totaal ander verhaal. Het land verbruikt ongeveer het equivalent twaalfduizend kg olie per hoofd van de bevolking per jaar. Interessant, veel van de energie van IJsland zelfs uit olie! Het eiland is al lange tijd het aanboren van de warmte van de aarde door middel van geothermische centrales. Bovendien, zowel de # 1 en # 2 landen (IJsland en Qatar) hebben relatief kleine populaties, dus het is geen verrassing dat het per-capita aantal hoog is.

China is al lange tijd bekritiseerd voor het gebruik van te veel onreine energie

China is al lange tijd bekritiseerd voor het gebruik van te veel onreine energie. In termen van de werkelijke totalen, rangschikt China gasverbruik samen met de hoogste in de wereld. Maar vanwege de simpele reden dat de machtige natie heeft twee miljard inwoners, het cijfer is veel kleiner dan men zou verwachten - gewoon 1.136 equivalente kg olie per hoofd van de bevolking.

In tegenstelling

In tegenstelling, Canada is op naar 8.472 equivalente kg olie. Er zijn niet veel mensen in het land en ze doen gebruiken veel brandstof om huizen te verwarmen. Canada heeft grote oliereserves en bitumineuze steenkool in zijn uitgestrekt grondgebied.

De Europa is niet een model voor duurzame consumptie, maar het zit knap in 7885 gelijk kilogram eenheden van olie. Als je al over nadenkt, de VS is aan de top van de voedselketen met het hoogste bedrag van de statistieken per hoofd van de bevolking ondanks het feit dat een relatief grote populatie.

Het bepalen van het energieverbruik op een per-persoon basis kan helpen wijzen op hoeveel een populatie is afhankelijk van energie. Al dan niet globale statistieken zijn nuttig zou afhangen van hoe goed je de cijfers kunnen in aanmerking komen voor een bepaald land.