E2r

Hoe maak je een kurkvloer te behouden

Kurkvloer is gemaakt van mediterrane kurkeik boomschors

Kurkvloer is gemaakt van mediterrane kurkeik boomschors. Kurkbast is afkomstig van de bomen zonder kappen of nadelige gevolgen voor de boom, dus elke negen tot tien jaar, dezelfde bomen zijn in staat om te blaffen, dat weer wordt geoogst naar kurk kurk vloeren maken reproduceren. Omdat kurk heeft een natuurlijke component die schimmel en meeldauw weerstaat, is het ideaal voor slaapkamer vloeren. Kurkvloeren zijn ook waterbestendig en af te weren insecten, vooral termieten. Ze zijn ook hypoallergeen, zodat huishoudens met baby's en jonge kinderen kunnen er zeker van zijn dat kurkvloeren veilig zijn.

Hoe maak je een kurkvloer te behouden. Reinig de kurkvloeren met een vochtige dweil of doek.
Hoe maak je een kurkvloer te behouden. Reinig de kurkvloeren met een vochtige dweil of doek.

Kurkvloeren zijn geschilderd met een speciale lak om ze te beschermen tegen stof, vocht en zonlicht. Zelfs met deze beschermende laag, is het belangrijk om de kurkvloeren handhaven door het nemen van deze maatregelen:

  1. Reinig de kurkvloeren met een vochtige dweil of doek. Voorkomen gieten reinigingsmiddel rechtstreeks op de vloer zoals deze wordt geabsorbeerd door de grond en kan veroorzaken te verzachten. Dompel de mop of dweil in de juiste reinigingsoplossing, knijp het water tot de mop niet meer druipt voordat deze af te vegen op de vloer. Doe dit een keer per week.
  2. Veeg de vloer elke dag, vooral op gebieden die veel verkeer hebben, om opeenhoping van stof te voorkomen. Veeg het met een droge doek na het vegen. Gebruik bij voorkeur zachte doek en bus-type veegmachine, of zachte haren bezems om te voorkomen krassen op het oppervlak van de kurkvloeren.
  3. Bij het gebruik van elektrische boenmachines, zorg ervoor dat u de juiste bevestiging met behulp van bij voorkeur, die met zachte haren om te voorkomen krassen op de vloer.
  4. Veeg gemorste droog meteen, en laat het niet om te zitten en te drogen op de kurkvloer. Dit laat een vlek op de vloer, en kan het materiaal gebroken als het water opneemt.
  5. Bij het plaatsen van sierplanten in het huis, gebruik lekbakken om te voorkomen dat er als je de planten water.
  6. Plaats tapijten op deuropeningen, in het bijzonder de hoofdingang van het huis en de wc-deur, om vuil en vocht te vermijden zich via de vloer.
  7. Kurkvloeren zijn gevoelig voor direct zonlicht, en vervaagt met de constante blootstelling. Om de vloer zijn originele kleur, plaats gordijnen of jaloezieën te blokkeren uit zonlicht te behouden. U kunt ook de blootgestelde vloer met tapijt of karpetten.
  8. Gebruik tapijten of tapijten met ademend materiaal om te voorkomen dat de opbouw van vocht eronder.
  9. Vermijd het slepen van uw meubels tijdens het verplaatsen naar een ander gebied. Het is raadzaam om ze uit te voeren om te voorkomen dat het afschrapen van de kurkvloer. Ook plaats viltjes onder de voet van uw meubelen om de vloer te beschermen tegen direct contact. Terwijl kurkvloeren niet deuk als gevolg van meubels staat voor langere tijd, kan het schrapen van de vloercoating bij het meubilair is niet goed beschermd. U kunt ook plaatsen een tapijt of karpetten onder de meubels.
  10. Na verloop van tijd, de beschermende coating van kurkvloeren vervagen als gevolg van constante vegen en schoonmaken. Het is belangrijk om de kurk Refinish met de juiste afwerking product. Je mag een keer doen in de drie jaar. Tussendoor kunt u de kurkvloer met was in vloeibare boenwas.