E2r

Wat is UV-licht

Een UV-licht is een basisvoedsel in de populaire cultuur

Een UV-licht is een basisvoedsel in de populaire cultuur. Denk na over al die overhemden, vooral de witte, en hoe ze fluoresceren fel bij blootstelling aan feestverlichting. Het effect zeker maakte moderne kleding en textiel aantrekkelijker. Dan zijn er de opvallende "black lights". Hoe ze produceren een lichte paarse gloed kan erg intrigerend. Deze dingen zijn meestal toegeschreven aan een UV-licht. Hier is aanvullende informatie om u te laten meer over UV-licht weten:

1. Wat is UV-licht? UV-licht is de kortere termijn voor "ultraviolet licht". Technisch, per definitie, het is een lichte vorm. Het correspondeert met een elektromagnetische straling. In het spectraalgebied kan worden verwerkt tussen 180 en 400 nanometer (nm).

Wat is UV-licht. Een UV-licht is een basisvoedsel in de populaire cultuur.
Wat is UV-licht. Een UV-licht is een basisvoedsel in de populaire cultuur.

2. Hoe is een UV-licht verschilt van een zichtbaar licht? Een UV-licht is energieker dan een zichtbaar licht. Het heeft ook een kortere golflengte. Daardoor heeft de mogelijkheid om eenvoudig door obstakels dringen. Nu, vergeleken met een x-ray, heeft langere golflengten.

3. Wat betekent "ultraviolet" bedoel je? Het elektromagnetisch spectrum geeft u de werkelijke licht referenties. Als je zegt "ultraviolet", het betekent, wordt het licht die verder gaat dan de "violette spectrum". Iets buiten de "violette spectrum" wordt beschouwd als onzichtbaar voor het blote oog. Ze kunnen echter nog steeds indirect waargenomen. Het principe is vergelijkbaar met de manier krijg je te observeren stoffen fluoresceren in het zichtbare gebied.

4. Wat zijn enkele van de praktische toepassingen van een UV-licht? Commercieel, UV-licht dient een aantal toepassingen. Het is een belangrijk element in het leveren van beveiligingsdiensten. Zo wordt een UV-licht garandeert de unieke functie voor een aantal gevoelige documenten, te weten: licenties munt, bestuurder, creditcards en / of paspoorten. De aanwezigheid van UV-licht in de genoemde documenten toelaat onzichtbaar symbolen oplichten wanneer daarom wordt gevraagd.

Huishoudelijke fluorescentielampen worden eveneens aangedreven door een UV-licht

Huishoudelijke fluorescentielampen worden eveneens aangedreven door een UV-licht.
Huishoudelijke fluorescentielampen worden eveneens aangedreven door een UV-licht.

Huishoudelijke fluorescentielampen worden eveneens aangedreven door een UV-licht. Bij een lage druk kwikdamp is geïoniseerd, wordt een UV-licht gecreëerd. Het UV-licht wordt voornamelijk geabsorbeerd door een speciale coating op de tl. Vanwege dat, is zichtbaar licht gemaakt. Vergeleken met de conventionele gloeilampen, TL-lampen verlichten beter en zijn ze meer energie-efficiënt.

5. Wat zijn enkele van de schadelijke effecten van een UV-licht? Menselijke blootstelling aan een UV-licht gaat ongetwijfeld problemen veroorzaken. Langdurige, zelfs onmiddellijke, blootstelling aan een UV-licht kan leiden tot een pijnlijk oog onderzoek, een prikkelbare huid verbranden, en een pre-mature veroudering van de huid. Erger nog, het kan leiden tot huidkanker. Als u een van degenen die werkzaam zijn in gebieden waar de UV-bronnen op grote schaal worden gebruikt, kan het krijgen blootgesteld aan UV-licht problematisch zijn. Beschermen of afschermen jezelf van de blootstelling.

De grenswaarde aanvaardbaar exposure voor UV-licht kan moeilijk in te stellen of te bepalen zijn. In geval van nood, raadpleegt u de Office of Environmental Health & Safety. Zij zijn in de positie om de blootstellingslimiet vis-à-vis de belichtingstijd bepalen. Als opleggen, kan oogletsel gebeuren wanneer 10 milliJoule/cm2 wordt vastgelegd.