E2r

Hoe maak je een log-splitter gebruiken

Houtklover is een machine die wordt gebruikt voor het snijden van hout in kleine maten

Houtklover is een machine die wordt gebruikt voor het snijden van hout in kleine maten. Het is een alternatief middel om de maul die wordt gebruikt om handmatig hout snijden. In tegenstelling tot de maul, houtkloofmachine completeert de snij-activiteit veel sneller en efficiënter. Zorg echter in acht worden genomen bij het gebruik van een log-splitter. Om u veilig te houden tijdens het besturen van een log-splitter, hebben we hieronder enkele tips hieronder.

  • Bepalen hoe uw houtkloofmachine werkt. Er zijn verschillende soorten van log-splitter. Hoewel hun functie is hetzelfde, ze gebruiken verschillende mechanismen en energiebronnen. Zorg ervoor dat u weet hoe uw houtklover werkt om zijn potentieel te maximaliseren en om verwondingen en schade te voorkomen. Ken de grenzen van je log splitter ook. Als de jouwe is alleen voor kleinschalig gebruik, verwacht niet dat het om te functioneren als de industriële soorten. Voor uw veiligheid, zorg ervoor om de handleiding te lezen voordat u het toestel gebruikt.
  • Wijs een veilige werklocatie. Dit is vooral nodig als je werkt in de buurt van het huis. Zorg ervoor dat uw werkgebied niet toegankelijk is voor kinderen en huisdieren en dat de ondergrond volledig droog is. Er moet ook een nabijgelegen vrachtwagen (vooral als u werkt op een externe locatie) of een grote container waar u de cut hout kan laden.
  • Inspecteer de log splitter. Maak een grondige inspectie op de log splitter voordat u gaat werken. Controleer dat het in goede staat is en dat alle onderdelen klaar zijn voor de job. Als u niet weet zal het goed werken, zet uit je snijden activiteit. Met behulp van een storing houtklover is zeer gevaarlijk.
  • Plaats de houtklover goed. Spot een vlakke ondergrond waar u kunt de log-splitter. Zorg ervoor dat de brandhoutsplijter wiebelt niet op zijn plaats. Als u gebruik maakt van een elektrische log splitter, moet u het op te zetten in de buurt van een stopcontact. Plaats de stapel blokken te snijden aan een zijde van de apparatuur gemakkelijk laden.
  • Houd een veilige afstand van de log-splitter. Vergeet niet dat het blad assemblage van de log-splitter is absoluut gevaarlijk, zo niet dodelijk. Dus altijd staan een paar meter van de brandhoutsplijter terwijl deze wordt uitgevoerd. Idealiter moet je wel ongeveer 10 meter afstand. Moet je nodig hebt om een kijkje te nemen, niet leunen in de richting van de log-splitter om uw kleding te houden van wordt gevangen in het blad assemblage.
  • Laat de machine voor een tijdje voordat het snijproces. Zorg ervoor dat u de houtklover een tijd om op te warmen voordat logs geven. Idealiter moet je het een paar minuten te geven om op te warmen. Wanneer de machine klaar is, begint het snijproces.
  • Correct geladen de logs. Zorg er eerst voor dat de logs worden bijgesneden. Concreet moet u om eventuele takken te verwijderen. Nu, beginnen laden door grijpen een log met een hand, zorg ervoor dat u in het bezit zijn middelste gedeelte. Laadt het vervolgens in de machine zonder het aanraken van de ram of het spoor. Afhankelijk van de grootte en de diameter van het logboek kunt u een horizontale of verticale snede te maken.

Hoe maak je een log-splitter gebruiken. Bepalen hoe uw houtkloofmachine werkt.
Hoe maak je een log-splitter gebruiken. Bepalen hoe uw houtkloofmachine werkt.

Als je moet werken met assistenten, zorg ervoor om mensen die weten hoe ze het logboek splitter gebruiken plukken. Ongetraind gebruik van de apparatuur is nooit aan te raden.