E2r

Hoe nauwkeurig lezen van een momentsleutel

De momentsleutel is een handig hulpmiddel voor het aanbrengen van een precieze hoeveelheid kracht om bouten en moeren. Dit is belangrijk wanneer het gaat om gevoelige apparatuur die zal breken als er teveel kracht wordt uitgeoefend op de bouten en moeren, en die niet zal bewegen wanneer er te weinig kracht wordt uitgeoefend. Voor het gebruik van de momentsleutel, hier is hoe je de meting kunt lezen.

Type

Hoe nauwkeurig lezen van een momentsleutel. Micrometer.
Hoe nauwkeurig lezen van een momentsleutel. Micrometer.

Type. Voordat er iets anders, moet u het type van de momentsleutel die u gebruikt te identificeren. Er zijn vele soorten van momentsleutels, die vandaag de dag algemeen beschikbaar, zoals de micrometer, de digitale momentsleutel, en de meetklok. Verschillende soorten momentsleutels worden gelezen op verschillende manieren. Het type momentsleutel die u moet gebruiken moet afhankelijk van het type van projecten die u zich bezig met en de aard van de nauwkeurigheid en kracht die het koppel kan leveren.

Micrometer. Bij gebruik van de micrometer momentsleutel, zal je de druk of kracht niveau zelfs voordat u begint het aandraaien van de bouten of moeren te stellen. Zoals u vast, zorg ervoor dat je luistert naar een lichte geluid dat aangeeft dat de kracht niveau dat u hebt geïdentificeerd reeds is bereikt. Bij gebruik van de micrometer, is het belangrijk dat je werkt in een vrij rustige omgeving sinds enkele micrometers zullen alleen zeer lichte geluiden die kunnen worden gemaskeerd door achtergrondgeluiden. Als u de micrometer momentsleutel langer gebruiken, echter, zal je leren om zelfs wanneer het achtergrondgeluid toe te passen om de geluidsniveaus.

Meetklok

Dial indicator. Met meetklok moersleutels, wordt een kleine wijzerplaat gelegen in de sleutel. Plaats de sleutel hoofd op de moer of bout en toe te passen druk. Als je meer druk uit te oefenen, zal de naald in de wijzerplaat tonen veel kracht wordt toegepast. Zorg ervoor dat u uw oog te houden op de wijzerplaat, zodat u niet onnodig werking op de bouten en moeren voegen. Sommige meetklok modellen zal u toelaten om het invoeren van de waarde van de kracht die u wilt bereiken. Zodra de waarde is bereikt, een LED-lamp zal branden of een geluid wordt afgespeeld om je eraan te herinneren om te stoppen met het toepassen van meer kracht. Doorgaans zijn deze vormen van momentsleutels zijn nauwkeuriger vergelijking micrometer.

Digitale display

Meetklok. Dial indicator.
Meetklok. Dial indicator.

Digitale display. Misschien wel de makkelijkste momentsleutel te gebruiken is de digitale momentsleutel. Met de digitale sleutels, hoeft u alleen om de kracht waarde op te geven. Vervolgens start het aanbrengen van de kracht. Een LED-lamp of het geluid wordt afgespeeld zodra de geldende waarde is bereikt.

Ijking

Calibration. De digitale momentsleutels zijn de meest nauwkeurige van alle soorten sleutels. Houd er echter rekening mee, dat zelfs de beste momentsleutels moeten worden gekalibreerd zo nu en dan om ervoor te zorgen dat zij in staat om nauwkeurige metingen van het uitgeoefende koppel te maken zal zijn. Het aanpassen en herijken de momentsleutel kan meestal worden gedaan door het volgen van de instructies geschreven in de handleiding van de fabrikant koppel.

Als je eenmaal weet hoe je de momentsleutel lezen, het toepassen van de juiste hoeveelheid druk voor uw home projecten en reparaties gemakkelijk zal zijn.