E2r

Hoe te PEX-buizen te snijden

PEX leidingen, ontwikkeld door Zurn, maakt het gemakkelijk te installeren en te onderhouden sanitair zelfs door hoge gebouwen. Vergeleken met stijve koper, PEX zal uitzetten en krimpen gelang de temperatuur, en dus duurzaam in toepassingen waar intense hitte of koude temperaturen de norm.

PEX is verschillend van conventionele PVC dat PEX is gemaakt van een verknoopte design. Dit maakt het bijzonder flexibel, hebben een contract en vergroten afhankelijk van de temperatuur.

Hoe te PEX-buizen te snijden. Meet de gewenste lengte.
Hoe te PEX-buizen te snijden. Meet de gewenste lengte.

Wat je nodig hebt:

  • PVC snijgereedschap of een scherp mes of een zaag
  • Meetlint
  • PEX-buizen
  • Ring tang
  • Crimp ringen

Meet de benodigde lengte

Meet de gewenste lengte. U kunt een meetlint gebruiken om te bepalen hoe lang u uw PEX-buizen zou moeten zijn. Als alternatief kunt u gewoon een lengte van PEX leidingen lopen langs de wand, vloer of plafond waar u de leidingen door te gaan nodig hebben.

Voeg uitkering

Voeg uitkering. Na het meten, vergoeding op elk aansluitpunt te laten voor uitzetting en krimp als gevolg van de temperatuur. PEX zal uitbreiden met 0,8% (of een inch per 100 meters pijp) voor elke 10 graad stijging van de temperatuur. De overeenkomstige samentrekking is dezelfde voor elke 10 graden temperatuurdaling zijn.

Snijd de pijp. Na het meten van de lengte van uw PEX-buizen, kunt u nu zelf een cut. Gebruik een PVC snijgereedschap of een scherp voorwerp. Het is belangrijk om te bezuinigen op de beide uiteinden, om ervoor te zorgen dat elk uiteinde is glad en vrij van bramen, wat belangrijk is voor PEX om goed te functioneren. Om zeker te zijn van een goede snit, kunt u een pijpsnijder speciaal ontworpen voor PEX buizen te kopen.

Crimp het PEX-buizen

Meet de benodigde lengte. Crimp het PEX-buizen.
Meet de benodigde lengte. Crimp het PEX-buizen.

Crimp het PEX-buizen. Na het snijden van uw PEX buis op de juiste lengte, glijden op een koperen krimpring, zorg ervoor dat het gaat over een achtste tot een kwart centimeter van het einde. Plaats de piper passend in de PEX-buizen, en zorg ervoor dat het uiteinde van de PEX pijp op de schouder van de fitting. U kunt nu uw krimptang om de krimp ring te sluiten. Zorg ervoor dat uw gereedschap is in een hoek van 90 graden, zodat de krimp ring zal stevig sluiten op de PEX-buizen. Anders zal een slecht passende krimpring leiden tot lekkages.

Voeg ondersteunt

Voeg steunen. Bij het installeren van PEX leidingen, zorg ervoor dat u voldoende steun te bieden over de gehele lengte van de leidingen. Als u gaat installeren van de PEX-buizen boven een balk, moet worden gesteund of geklemd op zes-voet intervallen. Indien wordt joisted door een wand, zal het moeten elke 32 cm te ondersteunen. Als u zal worden uitgevoerd PEX via verschillende verdiepingen, zorg ervoor dat er ondersteuning in elke verdieping. Het zal belangrijk zijn om wat speling in je PEX leidingen steun toe te geven aan krimp.

PEX leidingen heeft grote toepassingen in heet en koud water voorziening en is zeer resistent tegen andere chemicaliën vaak gevonden in de leidingen. PEX buizen kan ook ondergronds worden gebruikt. Momenteel de enige beperking van PEX zover is dat het niet buiten worden gebruikt.