E2r

Hoe te tung-olie van toepassing op hout

Tung olie wordt verkregen uit de Tung boom

Tung olie is afgeleid van de Tung boom, en is een drogende stof aangebracht op hout aan het hout tegen water en vocht, alsmede ter verbetering van de natuurlijke kleur en de nerf van het hout te beschermen. Tung is gebruikt voor honderden jaren, te beginnen in China, waar het werd toegepast houtproducten die worden gebruikt op zee. Hier zijn de stappen voor het toepassen van Tung olie op hout.

  1. Glad. Tung-olie wordt meestal toegepast als afwerking van houtproducten. Neem grof schuurpapier met een korrel van ongeveer 200 en gebruik deze om de gladde oppervlak van het hout. Zorg ervoor dat u tevreden bent met de textuur van het hout oppervlak voordat u de Tung olie toe te passen, omdat het schuren van het oppervlak zal de Tung laag te verwijderen op het oppervlak.
  2. Toepassing Tung olie. Na het gebruik van schuurpapier glad uit het oppervlak van het hout product, de volgende stap is het nemen tungolie en giet dit over het oppervlak van het hout. Houd in gedachten dat je nodig hebt om een zeer liberale bedrag te gebruiken omdat de Tung olie wordt geabsorbeerd door het hout. Zodra dit is gebeurd, neem een stukje geweekt katoenen doek en gebruik het om de olie te masseren in het hout. Gebruik maken van kleine cirkelvormige bewegingen om dit te doen, en toe te passen meer Tung olie als nodig is. U zult merken dat de Tung olie wordt geabsorbeerd door het hout. Je zult weten dat je klaar bent als de olie grondig wordt geabsorbeerd en de katoenen doek die u gebruikt begint op te drogen.
  3. Laat zitten. Daarna laat het hout stuk zitten in een koele en droge plaats voor ongeveer 24 uur. Dit zal toelaten de Tung olie om de poriën van het hout doordringen. Als je al gewend meer Tung olie dan het hout kan opnemen, neem een schone en droge doek en veeg het residu, voordat laat het stuk hout droog gedurende vierentwintig uur.
  4. Opnieuw toe te passen. Na een hele dag, neem het hout en het gebruik van een zeer fijn schuurpapier om de Tung olie opnieuw. Moet u ten minste twee lagen Tung olie toe te passen op hout, en op de tweede applicatie die u moet gebruiken schuurpapier met een korrel van 600. Deze zijn zeer fijn, en zal niet verwijderen van de eerste laag van Tung olie op het hout. In plaats daarvan zal deze aanvullen en werken de Tung olie in de spleten van het hout oppervlak. Laat deze droge weer nog 24 uur voordat u het stuk hout. Houd er echter rekening mee, dat u kunt meer dan twee lagen Tung olie toe te passen als een afwerking, vooral als je probeert om een diepere tint op het hout toe te voegen. Echter, Tung olie heeft een zeer lichte kleur wat betekent dat je nodig hebt om het een goed aantal keren toe te passen voordat een aanzienlijke vlek verschijnt.
Hoe te tung-olie van toepassing op hout. Toepassing Tung olie.
Hoe te tung-olie van toepassing op hout. Toepassing Tung olie.

Bedenk echter, dat Tung olie is een term die veel gebruikt in hout te werken. Soms worden Tung eindigt elkaar gebruikt met andere natuurlijke harsen gebruikt voor het bekleden hout, wat kan leiden tot afwerkingen die niet echt bevatten tungolie en die niet daadwerkelijk de waterafstotende werking van tungolie.