E2r

Airconditioning reparatie: Hoe airconditioner filters te vervangen

Vervanging voorkomt problemen met de lucht in uw huis-systeem

Het vervangen van uw airconditioning filter regelmatig zal niet alleen het verbeteren van de efficiëntie van uw airconditioner, maar kan zelfs verlengen de levensduur. In feite is het de eerste stap die je moet nemen als je het uitvoeren van routine-onderhoud van uw huis airconditioning systeem .

Als u niet wilt dat uw airco filter, vuil, stof en vuil blokkeren de doorstroming van lucht te vervangen, waardoor het aan het filter te omzeilen en direct te kunnen vuil in de verdamper. Omdat de spoel is het deel van uw airconditioner die warmte absorbeert, die u wilt bewaren de spoel schoon te houden soepel functioneren en om uw compressor en ventilatoren te voorkomen falen. Gelukkig, het veranderen van de filter is de enige eenvoudigste manier om airconditioning problemen in de toekomst te voorkomen - en het is niet zo intimiderend als het klinkt als je de volgende tips hieronder:

  1. Ligging. Uw filter zal ergens worden gevestigd langs het kanaal dat de lucht terug uit het huis en aan de airconditioner. Filters bevinden zich vaak in de airconditioner zelf of in plafonds, muren of ovens.
  2. Systeem. Verschillende filters van de airconditioning gebruiken verschillende filtratie methoden om de lucht schoon te maken. Twee van de minder dure soorten filters gebruiken ofwel een dun laagje rond strengen van glasvezel of tal van gevouwen papier plooien aan de lucht te filteren. Er zijn ook herbruikbaar degenen die een elektrostatische lading te gebruiken om de lucht te filteren (deze moeten worden gereinigd in plaats van vervangen). Hoewel degenen die een elektrostatische lading te gebruiken zijn duurder om te beginnen met, op de lange termijn kunnen zij uiteindelijk bespaart u geld, en natuurlijk, ze zijn milieuvriendelijker ook. Om te bepalen welk systeem je hebt, verwijder het filter en kijken (het is meestal vrij gemakkelijk te onderscheiden van de verschillen). Als je het niet kunt herkennen aan het zicht, kunt u altijd breng hem mee naar de winkel.
  3. Frequentie. Als je wel een wegwerp in plaats van een herbruikbare airconditioning filter, controleer het elke maand. De kans is groot dat je uiteindelijk te vervangen elke maand tot twee maanden tijdens het zomerseizoen. Het kan nodig zijn om het te vervangen vaker als je huisdieren hebt of een roker in het huis, als uw huis is zeer stoffige (zeg als je woont naast een onverharde weg of in het midden van een remodeling project) of als uw airconditioner ontvangt frequent gebruik. Het bijhouden van regelmatige wijzigingen wordt voorkomen dat dure reparatie langs de lijn.
  4. Size. Bij de aankoop van de vervanging filter, moet u de bestaande filter eerst te meten. Mijn favoriete truc is om de doos, zodat ik er zeker van ben ik de juiste aankoop. Echter, als u niet beschikt over de feitelijke vak in plaats daarvan een meetlint en meet de filter naar de dichtstbijzijnde achtste van een duim, zodat u kunt er zeker van zijn dat u de juiste aankoop voor uw systeem. Er is niets meer frustrerend dan thuis te komen met een nieuw filter dat is een achtste van een inch te groot of te klein.
  5. Efficiëntie. Laat je niet misleiden door te denken dat het vervangen van uw filters minder vaak kunt u geld besparen. Hoewel deze zijn niet goedkoop, is de efficiëntie van uw airconditioner sterk verhoogd wanneer de filters schoon zijn. Geen kwestie welk type u gebruikt, noteert u om jezelf te vaak controleren en te vervangen wanneer het begint te kijken wazig.
Airconditioning reparatie: hoe airconditioner filters te vervangen. Vervanging voorkomt problemen met de lucht in uw huis-systeem.
Airconditioning reparatie: hoe airconditioner filters te vervangen. Vervanging voorkomt problemen met de lucht in uw huis-systeem.

Dat is alles wat er is! Als u de plaats van de airconditioner filters op een regelmatige basis, zult u merken dat het een gemakkelijke manier om uw systeem soepel en efficiënt.