E2r

Hoe de code stroomkabels kleur

Als je te maken hebt met veel stroomkabels

Als je te maken hebt met veel stroomkabels - of het bovengrondse leidingen, datakabels of kracht aderige kabels, is het best om ze zo georganiseerd kon je gemakkelijk achterhalen welke je nodig zou hebben om mee te werken. Het zal ook helpen ongevallen te voorkomen - je zou niet willen per ongeluk de stekker in het verkeerde kabel met een andere! Een van de manieren om stroomkabels te organiseren is door kleurcodering hen. De eenvoudigste manier om kleurcode stroomkabels is door het gebruik van verschillende gekleurde elektrische tape te wikkelen rond hen.

Hoe de code stroomkabels kleur. Als je te maken hebt met veel stroomkabels.
Hoe de code stroomkabels kleur. Als je te maken hebt met veel stroomkabels.

Allereerst is het belangrijk dat u gestandaardiseerde kleurcodering zodat iedereen kan begrijpen wat de kleuren betekenen volgen. De eenvoudigste codes voor stroomkabels zijn de volgende: rood, zwart en blauw voor de primaire bevoegdheden (eerste, tweede en derde, respectievelijk), wit voor neutraal, en groen voor de grond draden.

Afgezien van dat vereenvoudigde kleurcodering systeem

Daarnaast vereenvoudigde kleurcodering, maar er zijn ook specifieke stelsel voorschriften dat preciezere codes bieden. Het zal ook afhangen van het elektrische systeem dat u gebruikt welke kleuren je nodig hebt om te gebruiken. Bijvoorbeeld, elektrische kabels naar aanleiding van de 480V-systeem maakt gebruik van grijs voor neutrale en geel, oranje en bruin voor de primaire bevoegdheden; terwijl die naar aanleiding van de 240V-systeem maakt gebruik van wit voor neutrale en zwart, blauw en rood voor de primaire.

De regio je toch bezig bent u ook bepalen hoe je kleurcode stroomkabels. In de landen van de Europese Unie, zijn levende draden gecodeerd bruin, terwijl de neutrale draden blauw worden gecodeerd; aardingsdraden zijn geel en groen. In Zuid-Afrika en Australië, levende draden zijn rood, neutrale draden zijn zwart, en de grond draden zijn groen en geel. Elektrische tapes zijn alom verkrijgbaar bij bouwmarkten, maar je kon ze ook kopen online op dergelijke sites als Goodbuyguys.com .

Afgezien van dat vereenvoudigde kleurcodering systeem.
Afgezien van dat vereenvoudigde kleurcodering systeem.

Behalve verpakking uw kabels met de juiste gekleurde bedrading tape, kon u aangepaste kabels (of metaal gepantserde kabels) sthat al gebruik van gekleurde draden, voor een eenvoudige codering bestellen. Deze draden zijn premade met gekleurde isolatie, die internationale richtlijnen en voorschriften te volgen.

Weet wel dat er ook verschillende kleurcodering systemen voor twisted pair kabels. Deze soorten kabels worden meestal gebruikt voor het omgaan met telecommunicatie draden die zijn gelegen binnen. Het systeem werkt als volgt: er zijn twee groepen van kleuren, een toegewezen voor de eerste draad en een ander toegewezen aan de tweede draad. De eerste groep van kleuren zijn wit, rood, zwart, geel en violet, terwijl de tweede groep zijn blauw, oranje, groen, bruin en grijs. Een kleur uit de eerste groep wordt gecombineerd met een andere kleur van de tweede groep (bijvoorbeeld: wit en blauw, wit en oranje, wit en groen, en zo verder, dit is de groep "blanken" Zodra de groep blanken op is. , de tweede kleur in de eerste groep - die rood - worden gecombineerd met de kleuren van de tweede groep). Deze kleurcodering combinatie wordt gebruikt om maximaal 25 verschillende kleurcodes.

Denk eraan dat wanneer kleurcodering stroomkabels, is het zeer belangrijk dat je leert de meer specifieke en gedetailleerde richtlijnen die uw bedrijf volgt, om elke vorm van ongeval of misverstanden te voorkomen. Good luck!