E2r

Hoe kan cartridge zekeringen te testen

Cartridge zekeringen zijn wat wordt gebruikt om grote hoeveelheden van de huidige voorkomen overbelasting van een elektrisch paneel in de meeste oudere woningen of gebouwen. Cartridge zekeringen hebben niet het voordeel van installatieautomaten die automatisch uitgeschakeld elektriciteit wanneer sensing overbelasting. Dit is waarom het testen cartridge zekeringen moet regelmatig worden gedaan om ervoor te zorgen dat ze niet worden geblazen of erover kan struikelen, met het oog op mogelijk fatale ongelukken te voorkomen.

  1. Houd in gedachten een aantal echt fundamentele veiligheids maatregelen om elektrocutie te voorkomen. Natuurlijk moet u het elektrische paneel volledig uit te schakelen voordat u probeert en probeert de cartridge zekeringen te testen binnen. Voeg daarbij de noodzaak om alleen het juiste gereedschap en beschermende versnellingen te gebruiken om te voorkomen dat u zich verwondt. Je hebt een paar van de juiste grootte van de zekering trekker voor deze taak. Zekering trekkers zijn meestal gemaakt van plastic en kan gemakkelijk worden gekocht bij uw lokale hardware of elektrische winkel. Ook zal het slim zijn om een veiligheidsbril te dragen voor uw ogen wanneer u de volgende stappen te volgen.
  2. Weet wat cartridge zekeringen eruit. Cilindrische cartridge zekeringen zijn wat vaak gebruikt in de meeste van de oudere woningen die niet te groot zijn. Deze soorten cartridge zekeringen gevoelige contact links op elk van hun uiteinden die typisch verpakt in sterk geleidende materialen zoals koper. Grotere gebouwen die nog steeds het oude systeem van elektrische bedrading zal hoogstwaarschijnlijk nog worden geïnstalleerd met de grotere mes-lameltype cartridge zekeringen. Hoewel nog steeds cilindervormige, zijn mes-blade cartridge zekeringen geïnstalleerd met messen aan beide uiteinden, vandaar de naam. Cartridge zekeringen zijn meestal vervat in het elektrische paneel van uw huis.
  3. Neem de cartridge uit zekering uit de sleuf. Open het elektrische paneel om de cartridge zekeringen bloot binnen. Nu, bepalen welke cartridge zekering moet u hebben getest. Daarna plaatst u de zekering trekker in het middelste gedeelte van de geïdentificeerde cartridge zekering en trek het voorzichtig uit van zijn respectieve sleuf.
  4. Tot slot test de smeltpatroon. Plaats de onlangs getrokken patroon zekering op een vlak en horizontaal tafel. Nu, pak je multimeter tester en de eerste in te stellen aan de continuïteit. Dit betekent simpelweg te laten stellen op het laagste cijfer in Ohm. Nu is elk van de contact multimeter's links vaste aan beide zijden van de rand van de cartridge zekering. De multi-meter tester zal uitvoeren een lezing van nul als de cartridge zekering werkt nog steeds prima. Anders zal het lezen oneindig als de cartridge zekering is doorgebrand of erover kan struikelen.
Hoe kan cartridge zekeringen te testen. Houd in gedachten een aantal echt fundamentele veiligheids maatregelen om elektrocutie te voorkomen.
Hoe kan cartridge zekeringen te testen. Houd in gedachten een aantal echt fundamentele veiligheids maatregelen om elektrocutie te voorkomen.

Eenmaal gedaan met het testen en tevreden met de resultaten, dan kunt u de cartridge vervangt zekering in de gebruikelijke sleuf in het elektrische paneel. Vergeet niet, dit alleen doen met het gebruik van de zekering trekker per ongeluk elektrocutie te vermijden.