E2r

Hoe kan ik een bovenloopkraan gebruikt

Een rolbrug is een kraan met een beweegbare brug die een hijs mechanisme draagt en reist op een vaste baan structuur. Voor de veiligheid moeten bovenloopkranen regelmatig worden geïnspecteerd. In feite, OSHA heeft een reeks richtsnoeren voor de veilige werking van bovenloopkranen. Hier is een lijst met tips om mee te beginnen op een veilig en effectief gebruik van een bovenloopkraan:

Hoe kan ik een bovenloopkraan gebruikt. Maak uzelf vertrouwd met de besturing.
Hoe kan ik een bovenloopkraan gebruikt. Maak uzelf vertrouwd met de besturing.
 1. Maak uzelf vertrouwd met de besturing. Kennen hun ligging, hun functie, en hoe om te stoppen de kraan onmiddellijk moet je nodig hebt om. Er is een hoofdschakelaar die alle werking van de kraan zal stoppen als u duwen - zorg ervoor dat het zowel makkelijk te bereiken en ook operationeel.
 2. Controleer de zending dagelijks voor gebruik. Als onderdelen zoals staalkabels, eindschakelaars, kettingen, nylon of hijsbanden zijn versleten, losse of ontbrekende, onmiddellijk te vervangen. Lees ook pneumatische en hydraulische onderdelen op lekkage.
 3. Zorg ervoor dat alle bedieningsknoppen zijn gelabeld. Zelfs als je weet dat de controles uit het hoofd, is het nog steeds belangrijk om hen zo het label dat u - of iemand anders die kan nodig zijn om - in staat zal zijn om ze te gebruiken in omstandigheden van extreme stress, als je niet duidelijk te denken . Test elke knop om te controleren of het werkt.
 4. Controleer eindstoppen dat de trolley voorkomen dat de accu van de balk. Gezondheid en veiligheid op code schrijft voor dat een bovenloopkraan die op rails, rekken of wagens worden uitgerust met een positieve aanslag of beperking van het apparaat.
 5. Test de kraan door hem kort in elke richting die hij aflegt. Kijk of de beweging is glad. Luister naar alle geluiden, die anders zijn dan wat je gewend bent te horen als het bedienen van de bovenloopkraan.
 6. Controleer de eindschakelaars voor zowel de bovenste en onderste takels door langzaam het hefwerktuig blok in elke richting totdat de schakelaars uitgeschakeld. Als deze schakelaars niet werken, moet je nu en niet weet wanneer je ze het meest nodig!
 7. Zorg ervoor dat haken en haak veiligheidskleppen intact zijn. Haken moeten vrij kunnen bewegen binnen de assemblage, en mag geen vervorming of scheuren.
 8. Zorg ervoor dat het blok montage intact is. Nogmaals controleren of er geen onnodige slijtage en scheurvorming.
 9. Controleer de staat van de kabel. Kijk voor verdraaid, vervormd of gebroken touw. Zorg ervoor dat de kabel nesten soepel in de cilinder.
 10. Controleer alle mechanische koppeling links.
 11. Controleer lastketting op beschadiging, slijtage of vervorming.
 12. Controleer de toestand van hijsbanden. U moet in staat zijn de door de fabrikant label dus lees als om na te gaan lading grenzen.