E2r

Hoe maak je een begraven pijp te lokaliseren

De meeste nutsvoorzieningen zoals water, gas, elektriciteit en communicatie doorgesluisd naar woningen en andere gebouwen met een netwerk van leidingen, kabels en draden, alle ondergrondse begraven, zodat ze niet te veel ruimte boven de grond. Daarom, als er een noodzaak te repareren of verhuizen een van deze leidingen of kabels is het belangrijk te weten wat zij ondergronds worden. Dit zal helpen voorkomen vitale leidingen of kabels, wanneer u het nodig te repareren of te vervangen een andere pijp. Om te leren hoe je een begraven pijp te lokaliseren, te lezen via de volgende stappen.

Stap 1

Hoe maak je een begraven pijp te lokaliseren. Het lezen van blauwdrukken en plannen.
Hoe maak je een begraven pijp te lokaliseren. Het lezen van blauwdrukken en plannen.

Het lezen van blauwdrukken en plannen. Dit is misschien wel de makkelijkste manier om uit te vinden de locatie van verborgen leidingen en kabels. Voordat een constructie of project voor het vaststellen van leidingen, zal er gedetailleerde blauwdrukken voorbereid en de plaatsing gebeurt meestal als per deze plannen. Het verkrijgen van een kopie van deze plannen, moet behulpzaam zijn bij het lokaliseren van de plaatsing van elk stuk pijp of kabel.

Stap 2

Grondradar. Terwijl bovengrondse radar is vrij nauwkeurig in het opsporen van objecten boven de grond en in de lucht en is zeer nuttig in de navigatie, kan het ook worden aangepast voor ondergronds gebruik. Maar de technologie is complex en duur, dus kan alleen worden gebruikt bij zeer grootschalige projecten en niet voor de dagelijkse kleine banen.

Stap 3

Imaging. Een andere werkwijze voor het lokaliseren van objecten is het gebruik van infrarood imaging die verschillende objecten onderscheidt door het analyseren van de respectievelijke temperaturen. Bij leidingen, hun respectieve omgevingstemperaturen gewoonlijk verschilt van de omgevende aarde.

Stap 4

Stap 1. Grondradar.
Stap 1. Grondradar.

Wichelroedelopen. Dowsing is een oude, traditionele manier van het vinden van dingen onder de grond. Het nadeel is dat het niet kan helpen bij het vinden niet-metalen voorwerpen zoals kunststof pijpen of kabels.

Stap 5

Elektromagnetische straling. Dit is de meest gebruikte methode voor het opsporen van begraven kabels en leidingen vandaag. Door een elektromagnetisch veld om de begraven object en signalen van een andere bron kan worden vastgelegd met behulp van een radio-ontvanger. Zodra je in staat bent om de juiste frequentie waarop de alternatieve signaal wordt ontvangen, zoekt u door honen in op dat punt, totdat het signaal is zeer sterk op het punt waar de leiding wordt begraven.


Op basis van uw wensen en het geld dat u bij de hand hebt, moet een van deze methoden helpen bij het vinden van begraven pijpen. Een belangrijk feit om te onthouden, voordat je gaat op jacht naar verborgen kabels en leidingen, is te raadplegen de bevoegde autoriteiten het beheer van het hulpprogramma. In feite, is het zinvol om ze te laten doen voor het traceren, omdat ze de benodigde apparatuur en ervaring beschikken.