E2r

Hoe maak je een bocht te berekenen

Buigen van een leiding wordt meestal gedaan wanneer u nodig hebt om een leiding of pijp van een soort die zal gaan door middel van bepaalde spleten loopt tot aan de aansluiting van bestemming. Uiteraard naar de vorm die je wilt dat uw leiding om door te passen, moet u om het te buigen in bepaalde plaatsen. In tegenstelling tot wat andere mensen denken, moet u een aantal berekeningen te doen als het gaat om het buigen van buizen, omdat u het begin-en eindpunt van de bocht precies goed te krijgen. Hier is de basis procedure voor het nauwkeurig berekenen van een pijp bocht, ongeacht de diameter en de lengte van de pijp of leiding die u buigen en het gereedschap dat u wilt gebruiken om te buigen.

Hoe maak je een bocht te berekenen. Bepaal de "nemen".
Hoe maak je een bocht te berekenen. Bepaal de "nemen".
  • Bepaal de "nemen". De eerste stap zal bestaan uit u het bepalen van de "Take Up" dat is een term die wordt gebruikt voor de meting die je nodig hebt om toe te voegen of af te trekken van een specifieke marge of vergoeding van de bocht in termen van lengte. Normaal gesproken is de "Take Up" is een meting in de werkelijke leiding buiggereedschap u gebruikt. Om het te krijgen, moet u de schoen van uw buiggereedschap meet over al manier naar voren markering op de buis. Kortom, op basis van de cijfers over de buigschoen, zult u in staat zijn om het afleiden van de verschillende hoeken die je kunt volgen om je pijp te buigen.
  • Diameter doet er niet toe. Weet dat bij het buigen van buizen met verschillende diameters op hetzelfde bepaalde hoek is vrij veel het zelfde. Ja, het hele proces is identiek echter, de "Take Up" meting meestal varieert. Bijvoorbeeld, als je een halve inch pijp met een diameter buigen in een hoek van 90 graden, dan zul je waarschijnlijk een opname van ongeveer 5 centimeter. De 5 inch nemen zal worden afgetrokken van de totale lengte van de bocht. Nu, als je meet voor dezelfde haakse bocht met een ¼ diameter pijp, dan zul je het krijgen van een heel andere "Take Up" meting.
  • Markeer deze. Daar heb je een "Take Up" meting van 5 centimeter in de zak, gaat u verder met het proces en markeer de 5 centimeter op de buis zelf. In dit geval wil je de totale lengte van de bocht eerst markeren. Bijvoorbeeld, als de lengte 13 cm, dan markeren. Zodra dat gebeurd is, min 5 centimeter van de originele als de punt die met een pen van een andere kleur, zodat u zich volledig bewust zijn en dat is wat.
  • Buig het. Zodra u de bocht goed gemarkeerd, is het niet tijd voor u om te buigen. Om dit te doen, plaatst u de buis op een tafel en brengen in de pijp buiggereedschap u gaat gebruiken. Rechts Stel de buigschoen, omdat dit zal uw gids voor de hoek van de bocht te zijn. Buig de pijp tot u de gewenste hoek (90 graden in dit voorbeeld). Doe het langzaam als je echt niet wilt om overboord te gaan. Na het buigen, controleer dan de lengte van de bocht en kijk of het overeenkomt met de totale lengte, die is 13 cm. Als dat zo is, dan heb je het goed.

Berekening van de bocht en eigenlijk het buigen van de buis kan even wennen vooral als dit je eerste keer. Zoals het spreekwoord zegt, "oefening baart kunst" dus zorg ervoor om te blijven oefenen totdat je onder de knie.