E2r

Hoe maak je een condensator oplossen

Een deel van de drie fundamentele elektronische elementen

Een deel van de drie fundamentele elektronische elementen, die de spoel en weerstand zijn, kan de condensator te vinden in bijna alles dat draait op elektriciteit. Ook wel aangeduid als condensors, condensatoren zijn elektrische componenten geïnstalleerd in de meeste apparaten en apparaten die winkel energie helpen om het apparaat of het apparaat uit te voeren. Vaak zijn deze condensatoren zijn voorzien van diëlektrische of lagen te midden van geleiders of gewoon oud isolatie. Net als de meeste stroombronnen, condensatoren hebben positieve en negatieve polen die elektriciteit stromen helpen waar de condensator wordt gezet inch Condensatoren kunnen ook nuttig zijn in het reguleren van de hoeveelheid energie die in het apparaat of het apparaat. De meeste condensatoren zijn gemaakt van metaal of polysilicium films.

Hoe maak je een condensator oplossen. Veiligheid staat voorop.
Hoe maak je een condensator oplossen. Veiligheid staat voorop.

Sommige symptomen van condensator defect zijn uw apparaten het maken van een zoemend geluid, langzaam draaiende motoren, oververhitting en vervolgens af te sluiten en opnieuw opstarten op zijn eigen. Mocht uw apparaten of toestellen een van deze symptomen vertonen, misschien is het tijd om je condensator controleren.

Hieronder zijn een paar rudimentaire technieken voor probleemoplossing die u kunt gebruiken om te controleren of uw condensator werkt nog steeds naar behoren. Alles wat je nodig hebt is een goede, goed functionerende multi-tester.

  • Veiligheid staat voorop. Zorg ervoor dat uw apparaat is aangesloten op het stopcontact en uitgeschakeld. Dan moet je om zich te ontdoen van de opgeslagen energie in de condensator te krijgen door het kortsluiten van de condensator terminals. Je moet ervoor zorgen dat er geen omgevingslicht elektriciteit opgeladen in de condensatoren zoals sommige condensatoren zijn in staat om op te blazen tijdens het testen, zelfs wanneer de stekker uit het stopcontact.
  • Multi tester instellingen. U moet uw multi-tester te stellen om de energie in uw condensator. Om dat te doen moet je het op de ohm-instelling. Vervolgens test de multi-tester door het aanraken van de draden samen en controleer of de meter wordt verplaatst naar de andere kant van de schaal.
  • Raak leidt. Wanneer u zeker weet dat uw multi tester goed werkt, ga je door om daadwerkelijk testen van uw condensator. Tik de multi meter leidt tot die van de condensator. De meter mag niet bewegen wanneer u dit doet.
  • Zet de draden. Reverse de leads op uw multi-tester en dan sluit ze aan op de condensator opnieuw. Uw meter moeten verhuizen naar de andere kant en dan langzaam weer zijn weg.
  • Weten welke werkt. Druk op elk van uw multi-tester prod op de klemmen van de condensator. Uw multi-tester moet altijd af te buigen naar nul en werk zijn weg terug langzaam. Dit is hoe je weet dat je condensator is nog steeds goed om te gaan. Als de doorbuiging is snel, dat is hoe je weet dat je condensator moet worden vervangen.
  • Een goede condensator levenscyclus loopt naar verwachting ongeveer zeven jaar. Als u uw apparaat of toestel voor die tijd, wilt u misschien overwegen gewoon te vervangen voordat het veroorzaakt nog meer problemen.

De meeste elektronische apparaten kan duren en functioneren een goede lange tijd als je ze goed onderhouden. Wanneer u een beter inzicht te krijgen over de wijze waarop de afzonderlijke componenten te werken in een elektronisch apparaat hebt, hoe beter je bent in het identificeren en oplossen van problemen de meest voorkomende problemen die komen met elektronica.