E2r

Hoe maak je een gas oven staande piloot licht

Er is een tijd voor ieder van ons als we zetten de thermostaat en er is geen warmte. Wanneer dit gebeurt, kan het zijn dat de staande pilot in uw oven uit is. Maak je geen zorgen, het is vrij eenvoudig aan het licht uw gas oven staande piloot. Door het volgen van de onderstaande stappen, zult u binnenkort de piloot re-verlicht, en je warmte weer aan.

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat uw thermostaat is ingesteld op warmte, niet en lucht. Vervolgens ga je je thermostaat temperatuur in te stellen om een instelling dat de warmte wordt ingeschakeld, bijvoorbeeld, is ingesteld op 78 graden.

De volgende stap is om de ontlucht deksel dat op de voorkant van uw oven te verwijderen. Achter deze klep ziet u een knop van de gasklep. De kleur van de knop is afhankelijk van de fabrikant; deze knop kan blauw, wit of geel. Je gaat nu om deze functie knop van de gasklep met de klok mee naar de stand uit, wacht ongeveer 5 minuten om ervoor te zorgen dat alle resterende rookgassen worden verwijderd uit het gebied. Als u nog steeds gas ruiken na de 5 minuten, probeer niet om uw oven staan waakvlam. Bel uw lokale gasleverancier voor hulp. Als u geen gas ruikt, kunt u doorgaan naar de volgende stap.

Hoe maak je een gas oven staande piloot licht.
Hoe maak je een gas oven staande piloot licht.

Als u uw piloot blik in de buurt van de gasbrander montage in de oven te vinden. Als je eenmaal hebt gevonden de piloot, hebben een lange open haard wedstrijd, of lange butaan aansteker bij de hand om uw waakvlam.

Als uw oven piloot is uitgerust met een reset-knop die is rood van kleur, draait u de knop van de gasklep, die in de uit-stand over naar piloot. Als uw oven piloot heeft geen rode reset-knop, wil je de knop van de gasklep van de uit-stand op om piloot te draaien.

Steek je wedstrijd of butaan aansteker en plaats het op de piloot, houdt u de toets of knop. Druk op de knop of de knop gedurende ongeveer 30 seconden. Deze procedure houdt de gasstroom naar uw oven piloot tot het thermokoppel warm en opent de belangrijkste gasklep.

Na uw waakvlam blijft branden, kunt u langzaam de knop loslaat of knop en draai de knop van de gasklep van de piloot positie over op aan. Deze stap ontsteekt de brander, die de stroming van gas dat nodig is voor de temperatuur die de thermostaat is ingesteld blijft.

Hoe maak je een gas oven staande piloot licht.
Hoe maak je een gas oven staande piloot licht.

Als uw brander niet ontsteekt niet, dan is het mogelijk dat het thermokoppel nog niet heeft bereikt de juiste temperatuur om uw oven gasklep te openen. Geef het een paar minuten en herhaal dan de voorgaande procedure, maar deze keer op de reset-knop langer druk gedurende ongeveer een minuut.

Na uw branders worden ontstoken kunt u de plaats van de geventileerde oven deksel en zet uw thermostaat op de gewenste temperatuur die u wenst.

* Merk op dat als je het aansteken van een staande piloot op een oven die is uitgerust met een elektronische ontsteking, zorg ervoor dat u uitschakelen van de elektriciteit voor de oven om het verwijderen van de geventileerde deksel. Zodra uw piloot is terug op, vergeet niet om de elektriciteit weer aan te zetten om uw oven.