E2r

Hoe om concrete kabouters en andere tuinornamenten versieren

Elke onversierde egaal grijs tuinornament kan worden "zipped" met een beetje subtiele kleur.

Meestal, als een concrete tuinkabouter of ornament hand geschilderd, is het niet lang voordat de verf begint te schillen en het ornament ziet er armoedig. De volgende methode van het versieren van ondervangt dit probleem en maakt het sieraad aan de leeftijd gracieus. In plaats van schillen, kan de verf weg te dragen in de tijd, het geven van een oude gevestigde blik, in plaats van netjes en versleten. Wat meer is, op enig moment tijdens dit verouderingsproces, kunt u deze opnieuw schilderen rechtdoor over de bestaande lak.

Stap 1

Blackwash het ornament Verf het ornament met zwarte emulsie verf - geschikt voor gebruik buitenshuis - die is met schoon koud water verdund tot de verhoudingen:. Drie delen verf op een deel water. De verhoudingen zijn niet kritisch. Het geheim is om de verf net dun genoeg om gedeeltelijk dringen in het oppervlak, waardoor het een stevige toets op het cement. Wanneer geschilderd, moet het er zo uitzien.

Stap 2

Verwijder het oppervlak verf. De verf moet droog aanvoelt binnen ongeveer een half uur en is dan klaar voor fase twee. Wrijf het oppervlak met een spons schuurblok gedrenkt in schoon koud water, het verwijderen van alle verf van de hoge punten. Was het teveel aan verf als je gaat. Zodra het oppervlak verf is verwijderd, moet het er zo uitzien.

Stap 3

Kleur je sieraad. Voor de kleur, gekleurd poeder verven of de gekleurde poeder gebruikt om de kleur van cement te gebruiken.

Hoe om concrete kabouters en andere tuinornamenten versieren. Blackwash het ornament.
Hoe om concrete kabouters en andere tuinornamenten versieren. Blackwash het ornament.

Terwijl het overtollige water wordt drainage van het ornament, neem een oude jampot en giet er ongeveer vijf fluid ounces (150 ml) koud schoon water en voeg ongeveer een eetlepel van PVA lijm. Roer goed door.

Iets dat een kleine hoeveelheid van elk van de poederverven u beschikbaar zal. Een ei doos of een oven broodje tin zijn bijzonder geschikt als elk compartiment kan een andere kleur Powder House, zodat u uw penseel duik in diverse kleuren en ze te mixen op het palet. Gebruik een oude plaat of verf tinnen deksel als meng-palet.

Bevochtig de penseel met PVA-oplossing dan lichtjes dip de kwast in de poeder verf. Meng de verf op het palet toevoegen van meer water of poeder als dat nodig is. Breng vervolgens de verf op de cement oppervlak. Meer water of poeder kan direct worden toegevoegd aan het item dat u schilderen om de vereiste dichtheid van kleur te verkrijgen.

Elke verf runs kunnen worden afgeveegd met een droge doek en de besmeurde gebied opnieuw gespoten. Hier is een voorbeeld van een voltooide ornament.

Stap 4

Maak de beste kleur. Zoals water kleuren, een kleur kan worden toegevoegd en gefuseerd met een andere om het gewenste effect te verkrijgen. De dichtheid van kleur moet zodanig zijn dat de oorspronkelijke blackwash toont door, waardoor de aandacht alle fijne details. Geen concrete ornament leent zich voor deze vorm van decoreren!


Laat het ornament drogen minstens een uur geef het oppervlak een laag van de verdunde PVA oplossing te verzegelen in de verf geven en het oppervlak een lichte glans. Hoe meer PVA u toevoegt aan het water, des te meer uitgesproken de glans.

Elke onversierde egaal grijs tuinornament kan worden "zipped" met een beetje subtiele kleur. Verwijder het oppervlak verf.
Elke onversierde egaal grijs tuinornament kan worden "zipped" met een beetje subtiele kleur. Verwijder het oppervlak verf.

Clive is een gevestigde part-time freelance schrijver van geïllustreerde artikelen voor tijdschriften. Clive is ook een Fabrikant van betonnen tuinornamenten - nu met pensioen.

Er zijn andere methoden van decorting beton (zie auteur andere artikelen).