E2r

Hoe om zand houten meubelen met natte schuurpapier

Houten meubelen wordt saai na verloop van tijd

Houten meubelen wordt dof na verloop van tijd. Maar je kunt terug te brengen zijn oude glanzend en glad door nat schuren. Nat schuren verwijdert hout onzuiverheden en prep het hout voor de afwerking, waardoor de meubels zo goed als nieuw. Dit is een vrij eenvoudige procedure en moet worden gedaan als u een aanvraag afwerking van het meubilair. Hier is hoe dit te doen.

Hoe om zand houten meubelen met natte schuurpapier. Bereid uw gereedschappen en materialen.
Hoe om zand houten meubelen met natte schuurpapier. Bereid uw gereedschappen en materialen.
  • Bereid uw gereedschappen en materialen. In principe moet u schuurpapier van verschillende kwaliteiten, omdat je nodig hebt om schuurpapier te schakelen als je vooruitgang. Bereid een kleine van emmer water en een houten afwerking product. Zorg ervoor dat u uw leveringen te verzamelen, zelfs voordat u begint.
  • Breng de afwerking van de meubels. Gebruik een product dat u wilt, maar ziet er op toe dat u gelijkmatig de afwerking van het gehele oppervlak van toepassing. Laat de afwerking drogen ten minste girale.
  • Start om nat zand. Voor de eerste nat schuren, moet je 400-korrel te gebruiken om 500-grit schuurpapier. Dompel het in de bak met water. Vergeet niet dat het schuurpapier alleen moet vochtig zijn, niet druipend nat. Als het klaar is, bevestigt u de schuurpapier om een schuurblok. Vervolgens voert u het schuurpapier op de meubels, en zorg ervoor dat zand na de korrel. Breng gelijkmatige druk door het hele meubilair aan oneffen oppervlak te voorkomen. Re-dip uw schuurpapier wanneer het droog is. En vergeet niet om de resulterende witte pasta-achtige stof uit het meubel met behulp van een rakel te verwijderen. De stof zal verharden op het oppervlak, als u niet onmiddellijk te verwijderen.
  • Breng een nieuwe laag van hout afwerking. Geliberaliseerde zet een andere laag van hout afwerking op het meubilair en verdeel het op het gehele oppervlak. U kunt polijsten het meubilair als je gaat. Nogmaals, de afwerking 's nachts achterlaten op het meubilair.
  • Nat zand de meubels eens te meer. Deze keer moet je 600-grit schuurpapier gebruiken. Precies hetzelfde, nat met water en voer het schuurpapier op uw meubels met behulp van een gelijkmatige druk. Zorg ervoor dat zand alle hoeken en gaten voor een nog afwerking. Nogmaals, verwijder de pasta-achtige substantie die het gevolg is van nat schuren. Dan buff het oppervlak.
  • Herhaal de procedure. Nu moet je een derde laag van hout afwerking toe te passen. Laat het 's nachts drogen. De volgende dag, gebruik natte 1.000-grit schuurpapier en voer het uit op het meubilair. En voor de laatste schuren, gebruik dan 1.500 tot 2.000-grit schuurpapier. Uw meubels moeten glanzend en glad na dit.
  • Breng de olie. Het meubilair is nu klaar voor de laatste hand aan. Breng een liberale hoeveelheid olie naar de oppervlakte en verdeel het over de meubels. Buff uw meubelen een laatste keer.

Nat schuren neemt veel dagen in beslag

Nat schuren neemt veel dagen in beslag, vooral als u van plan bent om meerdere lagen afwerking toe te passen. Maar neem je tijd, de afwerking product moet voldoende tijd om het hout te dringen. Bedenk ook dat nat schuren kan heel rommelig. Hoewel het zal niet stofdeeltjes blazen in de lucht, kan de pasta-achtige substantie en water druipen nogal een puinhoop. Dit is de reden waarom je nodig hebt om kleding die je het niet erg vervuiling of vlekken te dragen. Rubberen handschoenen zijn ook noodzakelijk.