E2r

Hoe te brandbare materialen op te slaan

Rondom het huis heeft u ontvlambare en brandbare materialen gebruikt voor meerdere doeleinden. Ontvlambare materialen zijn stoffen die brand zal vangen en eenvoudig branden bij normale temperaturen, terwijl brandbare producten kunnen vlam vatten als ontstoken of worden blootgesteld aan vuur. Benzine is niet de enige ontvlambare en brandbare product kunt u vinden thuis. Andere stoffen die ernstige schade of brand kunnen veroorzaken zijn diesel, propaan, butaan, terpentine, kerosine, lichtere vloeistof, verf oplosmiddelen, olie, verf, pesticiden, droge reinigingsmiddelen en schoonmaakmiddelen, nagellak, parfum, en meer.

Tegenwoordigheid van geest is altijd nodig wanneer u gebruik maakt van brandbare materialen in huis. Het gebruik ervan alleen voor hun doel en hanteren ze veilig zullen u en uw familie te behoeden voor mogelijke ongevallen of verwondingen. Neem een kijkje rond uw huis en zorg ervoor dat alle gevaarlijke materialen correct worden opgeslagen.

Hoe te brandbare materialen op te slaan. Houd de brandbare materialen in hun oorspronkelijke verpakkingen of recipiënten.
Hoe te brandbare materialen op te slaan. Houd de brandbare materialen in hun oorspronkelijke verpakkingen of recipiënten.
 1. Voordat u of het gebruik van ontvlambare vloeistoffen of gevaarlijke materialen, zorgvuldig te lezen en volg het etiket van de fabrikant op de verpakking of verpakking.
 2. Houd de brandbare materialen in hun oorspronkelijke verpakkingen of recipiënten. Controleer voor elke container die defect, scheuren of lekken. In gevallen waarin je ze moet dragen, gebruik geen water of drank flessen. Gebruik alleen goedgekeurde containers zoals voorgeschreven door de fabrikant.
 3. Chemicaliën kan ook gevaarlijk interactie als met elkaar vermengd. Om risico's te vermijden, altijd verwijzen naar de aanbeveling van de fabrikant moet je nodig hebt om bepaalde materialen uit elkaar te houden.
 4. Wanneer niet in gebruik, verpakkingen of bakken moeten worden verzegeld.
 5. Houd alle gevaarlijke materialen buiten het bereik van kinderen.
 6. Gevaarlijke goederen nooit mengen met uw supermarkt goederen.
 7. Slaan benzine nooit in uw huis. Een vrijstaande chemische opslagruimte of garage is ideaal om te slaan benzine en alle andere gelabeld brandbare stoffen. Voor grote bedrijven, moeten zij over een aparte chemische opslagloods waar alle ontvlambare stoffen aanwezig zijn.
 8. Opslag moet worden verwijderd van ontstekingsbronnen die brand of explosie kunnen veroorzaken. Voorbeelden van ontstekingsbronnen zijn lichtschakelaars, waakvlammen, lucifers, aanstekers, een oven, elektrische kachels, statische elektriciteit, etc. Uw chemische opslag moet ook uit de buurt van doorgangen.
 9. Als u brandbare vloeistoffen van meer dan 100 liter in uw opslag, zorg ervoor dat u een brandblusser. Uw opbergkast moet ook een waarschuwing af te weren mensen die misschien wel roken.
 10. Houd alle brandbaar afval uit de buurt van uw opbergkast.
 11. Gooi de doeken of lappen die u gebruikt voor het reinigen van aardolie stoffen of bewaar ze in een gesloten verpakking.
 12. Gooi ontvlambaar product containers als ze eenmaal zijn uitgeput.

Veilig hanteren van brandbare materialen betekent dat je ook weet hoe je ze goed te gebruiken. Zorg ervoor dat u zich buiten het huis of in een goed geventileerde ruimte uit de buurt van ontstekingsbronnen bij het openen, gieten, of ontvlambare chemicaliën. Minimaliseren morsen en verzekeren het gebied is schoongemaakt-up meteen, waaronder het exterieur deel of het etiket van de verpakking. In gevallen waar sprake is van lekkage, open uw ramen voor de ventilatie. Echter, gebruik geen elektrische apparaten of ventilatoren, in oder te voorkomen ontstekingsbronnen van het veroorzaken van explosies.