E2r

Hoe te lijmen penseel op bij het opnieuw opbouwen van een stoel

Rebuilding een oude kapotte stoel is praktischer dan het kopen van een nieuwe. Het zal niet alleen geld besparen, maar helpt afval te verminderen. In plaats van het weg te gooien, repareren en opnieuw te gebruiken. Dit is niet een moeilijke taak te doen. Men hoeft slechts een beetje know-how hebben op houtbewerking, materialen en gereedschappen die nodig zijn. Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen bij het aanbrengen van lijm bij het opnieuw opbouwen van een stoel.

  • Evalueer uw probleem. Controleer de schade op je stoel en beslissen of het kan worden herbouwd. Je zou niet willen tijd, energie en geld te verspillen aan iets dat niet werkbaar. Je kunt niet terug in elkaar gezet stukjes stoel die volledig is beschadigd. Dit artikel wordt alleen de schade die het gebruik van lijm vereisen bespreken.
  • Kies uw lijm. Kleefstoffen komen in verschillende soorten en vormen afhankelijk van de gewenste toepassing. Er zijn specifieke lijm gemaakt voor hout, kunststof of metaal. Voor de wederopbouw van een houten stoel, zult u houtlijm nodig.
  • Bereid uw gereedschap. U paar dingen hoeft alleen hier, een borstel (meestal een kwast), een vochtige doek en een klem.
  • Breng de lijm op het aangetaste deel. Reinig de te verbinden oppervlakken. Vuil, oude verf of lak op het oppervlak zal een zwakke binding veroorzaken. Je zal dus moeten bestaande verf, vernis en vuil te verwijderen van de oppervlakken die samen zullen worden gelijmd.
  • Knijp de lijm op de aangedane plekken. Met behulp van een penseel verspreid de lijm aan de oppervlakte die met elkaar zullen worden verbonden. Borstel de lijm op het gebruik van een zigzag patroon. Ervoor te zorgen dat alle gebieden zullen worden gedekt en lijm wordt gelijkmatig aangebracht op alle gebieden. Dit zal een evenwichtige band te creëren.
  • Wacht een paar minuten zodat de lijm te worden geabsorbeerd. Als er te veel lijm werd opgenomen door het hout, gelden extra lijm op het oppervlak. Houd de applicatie zo gelijkmatig mogelijk. Word lid van de gebroken delen aan elkaar en controleer de uitlijning. Er mogen geen hobbels of randen op het gewricht.
  • Veeg het overtollige lijm met een vochtige doek. Dit is om het oppervlak schoon en lijm voorkomen verharding op het oppervlak van de stoel, die kan leiden tot een vlek. Klem de twee delen stevig vast zodat er geen kloof tussen de delen zijn. Controleer de uithardingstijd van de lijm verpakking en laat de lijm in te stellen voordat u de klem.

Na drogen

Hoe te lijmen penseel op bij het opnieuw opbouwen van een stoel. Evalueer uw probleem.
Hoe te lijmen penseel op bij het opnieuw opbouwen van een stoel. Evalueer uw probleem.

Na drogen, controleren of de lijm is voldoende om de twee stukken houden. Als de band is niet zo sterk, moet u wellicht een stuk hout toe te voegen aan het gewricht ondersteunen. Gebruik een spijker of houtschroeven om de steun vast.

Bij het werken met hout en lijm, rekening te houden met uw veiligheid

Bij het werken met hout en lijm, rekening te houden met uw veiligheid. Zelfs als u geen gebruik maakt van zware gereedschappen en machines, het doen van een handwerk thuis vereist een te beschermende kleding zoals handschoenen en een veiligheidsbril om blessures te voorkomen dragen. Aangezien u het gebruik van lijm, is het een goed idee om een masker te gebruiken, zodat u geen schadelijke dampen inademt.