E2r

Hoe te PEX sanitair supplies begrijpen: PEX leidingen

Meer informatie over sanitair reparatie met PEX-buizen

PEX, een cross-linked polyethyleen, in de volksmond wordt gebruikt in Europa en Europa voor sanitair en verwarmingsinstallaties. Het kan extreme temperaturen van onder het vriespunt tot 200 graden Fahrenheit, die het goed voor sanitair en loodgieterswerk reparatie maakt weerstaan. PEX is duurzaam genoeg om temperatuurschommelingen, chemische aanvallen en kruip vervorming weerstaan. PEX sanitair supplies zijn verkrijgbaar in groothandel in sanitair en verwarming producten in heel Europa, Europa en Canada. In Europa, PEX sanitair maakt gebruik van flexibele PEX buizen in plaats van koperen buis. Hier zijn enkele van de PEX sanitair producten die u kunt vinden in de winkels vandaag, zodat je kunt leren hoe je PEX sanitair supplies te begrijpen:

Hoe te PEX sanitair supplies begrijpen: PEX leidingen. PEX installatiedelen.
Hoe te PEX sanitair supplies begrijpen: PEX leidingen. PEX installatiedelen.
 1. PEX buizen. Dit wordt gebruikt voor aanvoerlijnen in plaats van koperen buis. Het omvat Wirsbo Aquapex en Watts PEX buizen.
 2. PEX gereedschappen. Het omvat alles om PEX hydraulische aansluitingen, messen en meer te maken.
 3. PEX installatiedelen. Dit zijn items die nodig zijn voor PEX buizen in een PEX sanitair installatie.
 4. PEX fittingen en afsluiters. Dit wordt gebruikt om pijpverbindingen te maken in een PEX sanitair systeem.
 5. PEX spruitstukken. Dit dient als hub voor de distributie van water in PEX sanitaire installaties; dergelijke producten zijn Manabloc manifold systeem, Aquacenter spruitstuk door Wirsbro en andere merken.

Al deze producten worden geleverd met bijna alle van het sanitair en verwarming voedingssystemen distributeurs. Leren hoe je PEX leidingen en sanitair supplies begrijpen moet niet moeilijk zijn volgens de huidige inzichten is het 'in ding' in sanitair en verwarming systemen. In Atlanta, Denver en Seattle sanitair directories, worden PEX sanitair en vloerverwarming vaak gebruikt in sanitaire artikelen en sanitair reparatie, waarin douche en badkamer verwarming omvat.

PEX leidingen werd in de VS in de jaren 1980 geïntroduceerd en is het verkrijgen van een snelle groei in termen van de vraag naar productie. Veel thuis sanitair en vloerverwarming systemen gebruiken nu PEX als hun materialen voor waterleidingen met een centrale spruitstuk. De nieuwe technologie is bewezen dat minder dan de koperen systeem kost en het is eenvoudig te installeren met hulpmiddelen wordt verstrekt door de distributeurs van PEX.

Meer informatie over sanitair reparatie met PEX-buizen. PEX fittingen en afsluiters.
Meer informatie over sanitair reparatie met PEX-buizen. PEX fittingen en afsluiters.

De kleurgecodeerde leidingen te vergemakkelijken eenvoudige installatie zoals ze identificeert heet (rode buizen) en koud (blauwe leiding) water. Sanitaire voorzieningen kan eenvoudig worden gedaan als PEX leidingen kunnen worden aangesloten door middel van mechanische hulpstukken. Standaard goedgekeurd voor klinisch gebruik voor PEX zijn als volgt, ASTM F 1807and ASTM F 1960. Deze zijn beide referentie mechanische hulpstukken. De krimp fitting in ASTM F 1807 is de meest geaccepteerde. Andere koppelingen systemen, waaronder buitendiameter klemkoppelingen zijn ook beschikbaar. Echter, kan PEX niet laten herenigen met lijm of hitte fusie methoden. PEX producten kunnen niet worden gebruikt voor bovengrondse water toepassingen. Het kan alleen worden blootgesteld aan zonlicht voor een beperkte tijd tijdens de installatie, maar het mag niet hoger zijn dan de toegestane tijd wordt aanbevolen door de fabrikant. PEX producten moeten worden afgedekt en beschermd tegen direct zonlicht.

De kunststof buizen en hulpstukken Association (PPFA) hebben een lijst van hun leden die fabrikanten van PEX-producten over de hele wereld. Hier zijn de namen van de bedrijven die PEX producten te vervaardigen.

 1. Bow Industrial Corporation
 2. Dow Chemical Company
 3. Nibco Inc
 4. Nomaco Isolatie
 5. Padanaplast Europa
 6. De Lubrizol Corporation
 7. Totaal Pertochemicals Europe Inc
 8. Uponor
 9. Viega LLC
 10. Zurn Pex