E2r

Hoe te water afval in de keuken te verminderen

Alles wat je doet laat een eco voetafdruk die de wereld beïnvloedt

Alles wat je doet laat een eco voetafdruk die de wereld beïnvloedt. Als u wilt gaan groen, kunt u beginnen in uw huis. De eerste plek waar je kunt beginnen is de keuken.

Naast de badkamer

Afgezien van de badkamer, de keuken verbruikt veel energie en water. Echter, er zijn stappen die u kunt nemen, zodat je het water afval in de keuken kan verminderen. Hier zijn een paar ideeën die je nu kunt doen om een verschil in je morgen te maken.

Hoe te water afval in de keuken te verminderen. Fix alle lekken onmiddellijk.
Hoe te water afval in de keuken te verminderen. Fix alle lekken onmiddellijk.
  • Fix alle lekken onmiddellijk. Het eerste wat je hoeft te doen is om te controleren of er geen lekken in uw keuken. Niet alleen een lekkende kraan afvalwater, het draagt ook bij aan je waterrekening. Niet talmen en fix het zelf of onmiddellijk een loodgieter bellen. Als je niet kan krijgen om een loodgieter meteen, sluit de hoofdkraan onder de gootsteen, of plaats een pot en vang het water dat druppelt uit de kraan. Gebruik het verzamelde water om gerechten of uw planten water te wassen.
  • Gebruik lage doorstroming kranen. Vervang uw oude kraan met nieuwere modellen die milieuvriendelijker zijn. Nieuwere kranen zijn zuiniger omdat de stroming van het water is meer gereguleerd.
  • Gebruik een bassin. Plaats een wastafel in uw gootsteen en zet uw gebruikte gerechten erin. Door het weken van de gerechten in een bassin, verminder je de hoeveelheid water en energie je gebruikt om het schoon te maken. Als je een enkele wastafel, gebruik dan een bassin voor de pre-spoelen als je de afwas, zodat u kunt zeep alle items tegelijk en spoel als dat nodig is. Hierdoor afwassen efficiënter.
  • Vermijd het gebruik van stromend water. Gebruik een wastafel en vul het met koud water als u nodig hebt om uw fruit en groenten te spoelen. Dit is een veel efficiëntere manier van het schoonmaken van uw opbrengst in plaats van deze onder stromend water.
  • Gebruik spoelwater voor uw tuin. Wanneer u een bassin gebruiken, gooi het niet uit het afwaswater die je hebt verzameld. Om echt efficiënt, gebruik het water aan uw planten en gazon. Op deze manier hoef je niet zo veel water te gebruiken op uw tuin omdat je recyclen water.
  • De vaatwasser op slechts vollast. Als je wilt bezuinigen op energie en water afval, zorg ervoor dat je de gerechten te verzamelen in uw vaatwasser en alleen worden uitgevoerd wanneer het helemaal vol. Als je alleen woont, kan het nodig zijn om de gerechten voor een hele week te verzamelen. Als de gerechten zal zitten in de wasmachine voor een tijdje, genieten van de platen in een bak water om het een pre-spoeling. Op deze manier zal uw vaatwasser niet hebben een moeilijke tijd het reinigen van de vuile borden.
  • Gebruik een werper in de koelkast in plaats van steeds uit de gootsteen. Als u wilt koud water, vult een werper en zet het in de koelkast. Het alternatief is om de kraan open te zetten en laat deze voor een paar minuten, dus je moet het drinkwater.
  • Gooi het overtollige water en ijsblokjes in planten. Als u een bril die nog water hebben drinken in het hebben of je een ijsblokje op de grond laten vallen, gooi het in een plant plaats.

Wanneer u zich meer bewust van uw waterverbruik en stappen te ondernemen om het te verminderen, zult u merken een aanzienlijke vermindering van uw waterrekening. Elke keer dat u bespaart op resources, kunt u ook geld besparen. Krijg iedereen in uw huis op de handeling en beginnen met het verminderen al uw afval vandaag!