E2r

Hoe de zorg voor een bamboeplant

Als u besluit dat u wilt bamboe planten groeien in uw tuin of achtertuin, ga je te hebben om te leren hoe om goed voor hen. Bamboe planten zullen maken grote toevoegingen aan uw huis als ze zorgen voor veel schaduw en frisse lucht. Je kunt niet verwachten dat ze op hun eigen groeien zonder de neiging om. Hier is hoe de zorg voor bamboe planten:

Hoe de zorg voor een bamboeplant. Het toevoegen van water en meststoffen.
Hoe de zorg voor een bamboeplant. Het toevoegen van water en meststoffen.
  • Waar te planten. Je moet je bamboe planten plant op de juiste plek. De beste gebieden zijn die welke direct zonlicht ontvangen voor een beperkte hoeveelheid tijd (omdat er te veel direct zonlicht zal de plant te doden) en worden niet gevuld met concurrerende onkruid. Veel soorten van bamboe kan niet tegen te veel zonlicht en liever in de schaduw dus zorg ervoor om te weten wat voor soort plant die je hebt voordat je begint. In het begin, jonge planten hebben een voorruit en schaduw omdat ze nog te klein zijn om de elementen te overleven. Vergeet niet dat bamboe spreads dus moet je ruimte ze gelijkmatig. De grond moet leem en matig zuur. Mulch zoals compost, kippenmest en gras moet worden gespreid over de wortels. Bladeren die vallen op de basis mag niet worden opgepikt meteen omdat ze zorgen voor de natuurlijke recycling van voedingsstoffen. Als u zich bij uw bamboe te planten in een container, zorg ervoor dat het ontvangt veel water, omdat het kan uitdrogen, maar in de winter, ze zijn meer vatbaar voor bevriezing.
  • Het toevoegen van water en meststoffen. U kunt uw plant water geven zeggen twee keer per week indien de weersomstandigheden stabiel. Voor heter seizoenen, moet u deze dagelijks water geven. Afhankelijk van de grootte van uw bamboe plant, zal de noodzaak ongeveer een halve tot een liter water. Jongere planten zullen sterven als je water hen te veel. Zodra ze zijn uitgegroeid tot een goede grootte, zullen ze minder water nodig. Bemesten is essentieel voor een gezonde bamboeplanten dus zorg ervoor dat je genoeg geeft uw planten. Met behulp van een organische meststof hoog in stikstof is de beste manier om te gaan. Een mooie kleine basis, ongeveer twee tot drie centimeter, geplaatst rond uw bamboe is voldoende.
  • Snoeien. Als het gaat om bamboeplanten, snoeien is vooral een esthetische karwei. Snoei dode takken om uw planten zien er netter of filialen uit bepaalde gebieden te verwijderen om een bepaalde look te behouden.
  • Winter en zomer bescherming. Bamboe planten moeten wennen aan een koud klimaat dus ze moeten stevig genoeg worden vastgesteld, alvorens hun eerste winter. Zo niet, gebruik zware bedragen van mulch en neem voorzorgsmaatregelen tegen de barre weersomstandigheden. Hotter delen van het jaar zijn niet goed voor jonge bamboe dus wacht tot de warmte afneemt.
  • Het bijhouden van de bamboe staan. Thinner bamboe moeten worden ingezet of getuide, zodat ze niet omlaag gebracht door de wind of regen. Deze planten zullen niet groeien hoog als hun slanke kozijnen worden niet ondersteund.

Tijd en moeite zijn essentieel voor bamboeplant zorg

Tijd en moeite zijn essentieel voor bamboe plant zorg. U moet worden besteed aan uw planten of anders zullen ze niet overleven. Volg deze tips en je moet veel levendige, gezonde bamboe planten.