E2r

Hoe om te oogsten en opslaan mandarijnen

Het hebben van een grote achtertuin kunt u fruitbomen groeien

Het hebben van een grote achtertuin kunt u fruitbomen groeien. Als u op zoek bent naar een citrus boom groeien, probeer mandarijnen. Mandarijnen behoren tot de mandarijn oranje familie. De huid is meestal rood-oranje of rood, afhankelijk van de geografische locatie van de boom en de tijd van het jaar waarin u de vruchten oogsten. Oranje slip-huid of kid handschoen fruit zijn monikers voor mandarijnen, omdat de huid gemakkelijk kan worden afgepeld. Als u op zoek bent naar iets citrusy te snacken, mandarijnen zijn perfect omdat de segmenten gemakkelijk kunnen worden gescheiden van elkaar.

Gereedschap nodig

  • Snoeiers of scharen
  • Tuinhandschoenen
  • Emmer en koud water
  • Keuken handdoek voor het drogen
  • Mand of container

Oogsten en opslaan van mandarijnen

Te oogsten en opslaan van deze zoete sinaasappelen, hier is wat je moet onthouden.

  • Oogsten enige volledig gerijpte mandarijnen. Wintertijd en het vroege voorjaar zijn de beste tijden om te oogsten mandarijnen. Voel de vruchten. Ze moeten zwaar voor hun grootte, stevig en mollig. Dit betekent dat de mandarijn is vol sap. De vrucht moet niet het gevoel hol helemaal. De huid moet glanzend zijn, meestal met een diep rood-oranje kleur. Er mogen geen oneffenheden en rimpels op de huid. Rijpe mandarijnen hebben een zoete geur over hen. Als je onzeker bent, kies er een en proeven van het fruit voor rijpheid. Ontdoen van mandarijnen die schimmels zijn gegroeid, zijn overrijpe of vertonen tekenen van verval.
  • Gebruik snoeiers of scharen bij het oogsten. De stronk moet dicht bij de mandarijn fruit zo mogelijk met behulp van scherpe snoeiers worden geknipt. Zorg ervoor dat u in het bezit van de mandarijn in je hand voor het knippen van weg. Als u van plan bent om de vruchten onmiddellijk te gebruiken, kunt u de vruchten draai van de steel. Spoel al het fruit in een bak met koud water dan meteen droog de vrucht.
  • Schik de mandarijnen in een mandje. Voor vruchten die u meteen wilt gebruiken, plaatst u de mandarijnen in een mandje. Situeren de mand in een gebied dat niet in direct zonlicht. Er moet voldoende lucht circuleren rond de vruchten zijn. U kunt de mandarijnen opslaan in kamertemperatuur gedurende drie dagen.
  • Leg het fruit in de koelkast. Voor vruchten die u niet zult gebruiken direct na de oogst, kunt u ze in de koelkast. Mandarijnen die gekoeld duren meestal langer dan drie dagen om ongeveer een week.
  • Weg met verwende mandarijnen. Zorg ervoor dat de mandarijnen dagelijkse of ze gekoeld of niet controleren. Ontdoen van vruchten die tekenen van verval te tonen of zijn begonnen om schimmels groeien.

Hoe om te oogsten en opslaan mandarijnen. Oogsten en opslaan van mandarijnen.
Hoe om te oogsten en opslaan mandarijnen. Oogsten en opslaan van mandarijnen.

Opmerking: Plugging (verdraaien van de vrucht van de steel) wordt meestal afgeraden. Hierdoor wordt de mandarijn snel bederven omdat een deel van de schil wordt blootgesteld aan lucht. Zorg ervoor dat u het fruit direct gebruiken wanneer u de stekker methode van de oogst te gebruiken. Anders gebruik je trouwe snoeiers om het werk te doen.

Mandarijnen zijn onderdeel van de kerst-traditie

Mandarijnen zijn onderdeel van de kerst-traditie. Veel keuken tellers en diner tafels zijn versierd met mandarijnen in de koude wintermaanden. Deze zeer voedzame citrus bevat vitamine C, kalium, calcium, niacine, thiamine, magnesium en foliumzuur. Oogsten kan snel worden gedaan met een paar snoeiers of door simpelweg draaien van de vruchten van zijn stengels. Mandarijnen kan na het plukken worden geplaatst in manden uit de buurt van direct zonlicht of in de koelkast bewaard, zodat ze langer meegaan.