E2r

Hoe een grasmaaier te behouden

Grasmaaier zijn een slimme investering wanneer u een groot gazon te onderhouden. Terwijl sommigen de voorkeur met behulp van de handleiding gras cutter, een grasmaaier heeft een betere en snellere baan. Het maximaliseren van de functies van de maaimachine op een langere periode, is het belangrijk om het goed onderhouden. Hier zijn enkele belangrijke tips over hoe dit wordt gedaan:

Hoe een grasmaaier te behouden. Vertrouwd te raken met uw grasmaaier.
Hoe een grasmaaier te behouden. Vertrouwd te raken met uw grasmaaier.
  1. Vertrouwd te raken met uw grasmaaier. Zorg ervoor dat u weet welke tank is voor de olie-en die voor het gas. Per ongeluk de invoering van olie in de benzinetank, en vice versa, beschadigt u de grasmaaier.
  2. Voordat u de grasmaaier, controleer dan of de olie moet worden gewijzigd. Zet de motor een paar minuten om de olie, de plaats van de aftapplug terug leeglopen en vul het met nieuwe olie tot hij vol is. Het duurt slechts 20 minuten om dit gedaan.
  3. Controleer ook de luchtfilter, of het moet worden vervangen, omdat de laatste keer dat het werd gebruikt. Dit moet regelmatig worden vervangen, omdat vuil zich ophoopt op de filters en de omliggende onderdelen kunnen roesten als dit niet wordt vervangen. Dit zal alleen maar vijf minuten om te voltooien.
  4. Het veranderen van de bougie van de grasmaaier moet worden gedaan om de drie jaar, of als de grasmaaier wordt vaker gebruikt, de bougie moet worden gewijzigd om de twee jaar. Als het wordt zelden gebruikt, kan je alleen maar om dit deel schoon te maken. Nog vijf minuten voor deze taak, en je bent klaar.
  5. Voor een efficiëntere maaien, regelmatig te scherpen de grasmaaier het blad. Na een paar jaar, kan het nodig zijn om deze te vervangen ook. Het houden van de messen scherp zal verlichten uw maaien taak als het snijdt sneller en het gras is afgezet met een gelijkmatige hoogte. Vergeet niet dat voor het reinigen het mes, eerst de bougie te verwijderen voor de veiligheid. Blade werk duurt maar ongeveer twintig minuten van uw tijd.
  6. Na gebruik van de grasmaaier, het schoonmaken van de onderkant en verwijder de resterende gras, vuil en bodem. Het kan zijn dat het te wassen met water en zeep. Goed uitspoelen het blad en laat het drogen.
  7. Om te voorkomen dat roest, kunt u ook veeg de metalen onderdelen met olie alvorens de grasmaaier in de berging.
  8. Het is raadzaam om de maaimachine niet gebruiken totdat deze leeg is van gas, voordat u deze weg voor de volgende grasmaaien sessie. Dit voorkomt verstopping, aangezien wanneer gas wordt opgeslagen voor een lange tijd, kan het voorraad tot de machine. Ook, neem er rekening mee dat opgeslagen benzine niet meer bruikbaar na zes maanden. U kunt ook een stabilisator ook in je benzinetank als je niet weglopen van het gas. Het toevoegen van stabilisator zal handhaven het gas 'eigenschappen en het zal fris blijven, zelfs na een paar maanden.
  9. Houd de grasmaaier op een droge plaats. Houd het uit de buurt van water en vocht te beschermen en in stand houden van de machine-onderdelen. Als het een push kracht grasmaaier, dan houdt het droog zal voorkomen roesten.