E2r

Hoe je aardbeien groeien in een container

Aardbeien zijn een van de meest verrukkelijke vruchten die er zijn

Aardbeien zijn een van de meest verrukkelijke vruchten die er zijn. De mollige fruit oproepen tot mooie zomerdagen en relaxte weekenden erg. De zoete, pittige en sappig fruit is echt een best-seller in fruit markten en boodschappen, en hoewel het leuk winkelen voor dit lekkere fruit kan zijn, het is zeker leuker groeien ze door jezelf en te genieten van het vers geplukt uit uw tuin. Als je geen tuin, geen zorgen. Aardbeien worden geteeld in containers, zodat je daadwerkelijk kunt uw aardbeigebied recht in uw aanrecht! Hier zijn een paar tips over hoe om te groeien aardbeien in een container.

  • Verkrijg de spullen die je nodig hebt. Niet gewoon beginnen zonder eerst de voorbereiding van uw werktuigen. Om uw mini veld aardbei maken, zal je een aardbei pot, smetteloos potgrond, gekorrelde organische meststof, grind, kartonnen buis of een 2-inch buis (PVC) nodig, en natuurlijk, aardbeiplanten. U kunt al deze in uw lokale tuinieren of bouwmarkt te vinden, zodat u niet een moeilijke tijd op zoek naar hen.
  • Maak de perfecte pot. Jouw aardbei pot moet minstens 24 cm in hoogte. Het moet een grote mond hebben, zodat je aardbei plant zal niet krap. Zorg ervoor dat uw pot heeft 6 tot 8 zakken aan de zijkanten. Ze moeten zakken met holle lippen zijn, dus er is minder morsen van bodem en water. Kies je aardbei plant en zorg ervoor dat je de variëteit die u zal voorzien van een oogst in de zomer. Tri Star is een van de meest robuuste rassen, dus misschien kun je beginnen met deze.
  • Vochtig maken uw grond. Vóór het inpakken het in de pot, moet je de bodem eerst te bevochtigen. Giet uw grond in een container en voeg een beetje water erin. Dit proces voorkomt luchtbellen en houdt de grond op zijn plaats wanneer u voor het eerst het water de pot. Dit zou ook een goed moment om gekorrelde organische meststof toe te voegen in uw bodem te zijn. Roer dit totdat de meststof goed wordt verdeeld. Zorg ervoor dat de grond die u kiest is van topkwaliteit. Kijk uit voor die die komen vooraf gemengd met synthetische meststoffen of andere componenten.
  • Installeer een onverharde column. Het grind column zal helpen bij het maken van het water vrij kan stromen in de pot. Je moet in staat zijn om deze te installeren in het midden van de pot. Voeg twee centimeter aan de hoogte van je pot en knip dezelfde lengte aan je tube. U mag gebruik maken van een PVC-pijp voor deze of kartonnen buizen. Plaats deze verticaal in het midden, en vul het met grind, waardoor ongeveer een centimeter ruimte van de bovenkant van de pot.
  • Vul met grond. Nu dat u uw buis stevig in het midden van de pot, beginnen met het toevoegen potgrond aan de pot. Wanneer u de eerste zak te bereiken, plant de eerste aardbei plant. Zorg ervoor dat u naar beneden los van de wortels voorzichtig eerste en de hoek van de wortels in de pocket. Bedek de wortels met potgrond. Dep de plant stevig op zijn plaats. Blijf dit doen totdat je vullen alle zakken. Zorg ervoor dat je 2 centimeter tussen de bodem en de rand van de pot.
  • Weet de finishing touch. Plant meer planten op de top. Plant ongeveer drie aardbeiplanten bovenaan de bodem. Zorg ervoor dat je niet verdringen de planten te veel. Als je klaar bent, verwijder de buis in het midden van de pot. Wiggle de tube voorzichtig heen en weer totdat het wordt verdreven. Dit biedt u een kanaal waarlangs het water kan stromen. Zorg ervoor dat u uw aardbei bloeit gezond te houden door regelmatig water geven, maar wees voorzichtig niet te overspoelen. Voeg meststof op de bodem. Kijk uit voor bugs en houdt de plant gezond. Wanneer de bessen zijn mollig, rood en mals, ze zijn nu klaar voor de oogst.

Hoe je aardbeien groeien in een container. Verkrijg de spullen die je nodig hebt.
Hoe je aardbeien groeien in een container. Verkrijg de spullen die je nodig hebt.

Nu je weet hoe je aardbeien groeien op uw eigen, kunt u genieten van haar sappige sappigheid wanneer u maar wilt. Nu kan je het gevoel alsof haar zomer de hele tijd.