E2r

Hoe maak je een bodem water tester maken

Heeft uw tuin bodem behoefte bevruchting of is het al genoeg om gezonde planten groeien bevrucht? Deskundigen of ervaren tuinders kunnen bepalen de gezondheid van de bodem door het vormen van een bal uit de bodem. Een goede bodem zal u toelaten om een bal te vormen van te maken, hoewel het gemakkelijk zal afbrokkelen. Het zal ook helemaal los en korrelig. Ondertussen grond die u toelaat om een harde bodem bal van te maken is modderig, en is geen goede grond voor de vegetatie. Zelfs de bodem die niet zal toestaan om een bal van te maken is niet gezond. Dit is een zandstrand en zal niet voldoende voedingsstoffen te geven voor de planten. Afgezien van het maken van een bodem bal, kunt u ook de kwaliteit van de bodem te testen door het maken van een bodem water tester. Dit is objectiever dan de eerste methode en zal u beter beeld van hoe gezond je bodem is door zijn samenstelling te geven.

Volg deze instructies bij het maken van een bodem water tester:

  1. Krijg een lege en schone kwart pot. U kunt een oude mayonaise gebruiken voor deze pot. Zorg ervoor dat het schoon is en vrij van deeltjes.
  2. Doe schoon water in een pot. Het water moet opeten 2/3 van de kwart pot.
  3. Zet in de bodem in de pot totdat de container bijna vol is. Breken klonterig bodems voor eenvoudige schudden later.
  4. Bedek de pot met het deksel. Zorg ervoor dat het goed is en goed afgesloten.
  5. Schud de pot tot aan de bodem verandert in kleine deeltjes. Hoe kleiner en fijner de gronddeeltjes, hoe beter.
  6. Laat de pot af te wikkelen op een vlakke ondergrond voor ongeveer een minuut. Er zal een bodemlaag die zullen vestigen uit het water-grondmengsel zijn. Dit is zand van de bodem. Zet een marker op de top van de laag.
  7. Wacht opnieuw voor ongeveer een uur, zodat de bodem sliblaag zou settelen. Zet een markering op de top van deze nieuwe grondlaag.
  8. Nogmaals, laat de pot gereserveerd, nu, voor 24 uur. Zet het op een plek waar het niet zal worden geschud of gemengd. U kunt wachten tot het water is min of meer duidelijk weer. Er een markering op de top van de nieuwe bodemlaag's. Dit is klei van de bodem.
  9. Vergelijk de grond lagen en dat zal bepalen wat voor soort grond je hebt. Je hebt zandgrond als er meer zandlaag dan andere grondlagen. De bodem is een kleigrond als klei componeert meer van de grond. Het is een leemgrond als grondlagen bijna gelijk in hoeveelheid. De gezondste bodem is de leemgrond omdat het beter kan vasthouden water vergeleken met zandgrond en het kan laat het water vrijelijk beter dan de kleigrond te verplaatsen.

Afgezien van het maken van een bodem water tester, kunt u ook de gezondheid van uw bodem te evalueren door middel van haar andere factoren. Dit zijn de kleur, verdichting, textuur, temperatuur, structuur, profiel, pH, organisch materiaal, en vochtgehalte.

Hoe maak je een bodem water tester maken. Krijg een lege en schone kwart pot.
Hoe maak je een bodem water tester maken. Krijg een lege en schone kwart pot.

U is het echter prima voor zo lang als je kunt de gezondheidstoestand van uw bodem te bepalen. Op die manier zal je weten of uw grond heeft behoefte aan meer bemesting en als uw inspanning om de grond te bewerken werkt geweldig of niet.