E2r

Hoe maak je een onverharde oprit te behouden

Grind opritten zijn nu steeds vaker voor, in vergelijking met het hebben van het gecementeerde, die duurder is. Grind opritten moeten regelmatig worden onderhouden, omdat ze gevoelig zijn om onkruidgroei, de vorming van plassen en de verplaatsing van grind zorgt ervoor dat de oprit te modderig. Hier zijn enkele nuttige tips bij het handhaven van een onverharde oprit:

Hoe maak je een onverharde oprit te behouden. Neem het onkruid eruit.
Hoe maak je een onverharde oprit te behouden. Neem het onkruid eruit.
  1. Neem het onkruid eruit. Onkruid kan groeien in tussen het grind, en als in de tijd niet uit getrokken, zullen ze wortel schieten en zal moeilijker te verwijderen zijn. Onkruid neiging om vuil ophopen en uiteindelijk water vast te houden als het regent. Het is ook raadzaam om chemische onkruidverdelgers gebruiken in plaats van ze uit te trekken om te voorkomen dat er gaten in de oprit.
  2. Regelmatig hark het grind oprit om zelfs uit het grind. Wanneer er frequent verkeer, het grind op de oprit meestal beweegt en ophoopt op de zijkanten en vuil steeds blootgesteld. Als het regent, dit verandert in modder en plassen vormen. Om dit te voorkomen, hark het grind gelijkmatig te bedekken de kale gebieden. Als de oprit is lang en kan niet handmatig worden geharkt, kunt u een onverharde oprit groomer, die is samengesteld uit een afgewogen metalen frame dat is bevestigd aan een vrachtwagen en wordt gesleept erachter te harken het grind te gebruiken.
  3. Vul plassen en gaten met zand en grind in plaats van gewone bodem om water te vermijden om opnieuw te accumuleren en veroorzaken te ontwikkelen tot een nieuw gat. Bij het vullen van een gat, zet meer zand en grind tot het hoger gelegen dan de rest van de oprit. Laat dan uw auto doorheen totdat het wordt compacter en egaliseert met de rest van de oprit.
  4. Om water te voorkomen van het accumuleren, vooral in het midden van de oprit, hark het grind op een manier die het centrum is het meest verheven deel. Dit wordt tot een kroon. Op deze wijze water afvloeit naar de zijkanten en zijn weg naar het kanaal aan de kant van de weg. Voor het gedeelte van de oprit die nabij je huis, hark het grind op een manier die het water afvoeren uit de buurt van uw huis.
  5. Afgezien van het wegwerken van onkruid, opstijgen gevallen bladeren van de onverharde oprit als ze ontleden in vuil. Als het regent, het zich ophoopt ook water. U kunt ervoor kiezen om het te vegen met een bezem, maar dit kan onpraktisch voor een groot gebied van de oprit, plus vegende bewegingen het grind. U kunt ervoor kiezen om een bladblazer gebruiken, vooral tijdens de herfst. Doe dit terwijl de bladeren droog zijn, omdat de bladeren niet weg zal worden weggeblazen wanneer ze vochtig.
  6. Na enkele maanden, misschien moet je dumpen in een verse aanvoer van grind aan uw grind oprit te behouden. Doe dit in de herfst of lente. Zorg ervoor dat u kuilen eerst bedekken met grond voor het storten in het grind. Het beste is om scherp grind gebruiken zodat hij drukt op de bodem en blijft daar, in plaats van ronde degenen die gemakkelijk rollen van de weg of gaat in uw tuin.