E2r

Hoe maak je een wintertuin te planten

Geniet van geur en tuin kleur, zelfs in de diepten van de winter

Veel tuinders zich richten op het opbouwen van hun tuin tot een piek in de zomer, waardoor een saaie, kale tuin in de winter. Het is gemakkelijk om te vergeten over de winter met de opwinding en de keuze van de zomer bloeiende planten beschikbaar. Als het gebrek aan kleur in de wintertuin wordt steeds je naar beneden, wanhoop niet ... het is gemakkelijk om rente toe te voegen als je weet welke planten om uit te kiezen.

Toonaangevende Britse tuinontwerper Alice Bowe praat met ons op via haar favoriete planten keuzes voor de wintertuin en laat ons zien hoe gemakkelijk het is om fleuren de donkere winterdagen met tuin geur en kleur.

Stap 1

Gebruik evergreens, multistemmed exemplaren en siergrassen met een strenge winter skelet te creëren.

Mijn favorieten evergeens zijn Yew en Hulst (Ilex 'JC Van Tol' is een geweldige keuze voor een kleine tuin want het is zelf vruchtbaar), maar er zijn een lange lijst van evergreens om uit te kiezen. Gebruik deze om een schone, groene achtergrond waartegen de andere planten kunnen zingen maken.

Stap 2

Kies planten met interessante schors of stuurpen kleuren zodat hun ware schoonheid openbaart zich in de herfst als de planten hun bladeren verliezen. Bomen met grote winter schors die je zou willen proberen zijn onder andere:

Hoe maak je een wintertuin te planten. Gebruik evergreens, multistemmed exemplaren en siergrassen met een strenge winter skelet te creëren.
Hoe maak je een wintertuin te planten. Gebruik evergreens, multistemmed exemplaren en siergrassen met een strenge winter skelet te creëren.
  • Acer griseum, met zijn schilferige peeling schors
  • Prunus serrula, met zijn bijna gelakt steel
  • De spookachtige Betula ermanii

Voor een maximale impact, overwegen het planten in groepen of als een MultiStem exemplaar.

Een familie van struiken die moet worden beschouwd is de rode en oranje stengels van kornoelje. Cornus alba 'Sibirica' of Cornus sanguinea 'Midwinter Fire' zijn twee van mijn favorieten en ziet er geweldig beplant met Bergenia en Ophiopogon planiscapus 'nigrescens'. Als alternatief voor een meer ingetogen kleurenschema, de partner van de bleke witte steel braam (Rubus thibetianus) met Betula ermanii en witte sneeuwklokjes.

Stap 3

Geniet van geur en tuin kleur, zelfs in de diepten van de winter. Kies planten met interessante schors of stuurpen kleuren.
Geniet van geur en tuin kleur, zelfs in de diepten van de winter. Kies planten met interessante schors of stuurpen kleuren.

Voeg planten met de winter bloemen zoals de mooie Prunus autumnalis. Deze winter sierkers is minder blousy dan zijn de lente tegenhangers, maar het is lange bloei en werkt goed als snijbloem als u zich snijdt een tak en breng het binnen. Ik hou van de delicate elegantie van de winter bloeiende planten - ze fleuren de donkere winterse dagen.

Een andere favoriet is de geurende Viburnum x bodnatense, dat ziet er fantastisch uit underplanted met sneeuwklokjes (Galanthus) en het begin van de narcis Narcissus 'February Gold'. Vergeet niet Eranthis hyemalis, Helleborus en de heldere blauw van Liriope.

Stap 4

Inclusief winter geurende struiken om u te verleiden naar buiten in de tuin op een koude winterdag, zoals Daphne odorata, of mijn favoriet (maar een beetje kieskeurig) Daphne bhoula 'Jaqueline Postill'. Witch Hazel biedt ook een rijke winter geur. Ik hou van Hamamellis 'Jelena' met zijn rood-oranje spinachtige bloemen. Underplant dan met het gele Eranthis en je bent op een winnende combinatie. De groenblijvende Sarcoccoca is ook een nuttige plant in de wintertuin als het bezit zowel groenblijvende bladeren en een krachtige punch van de winter geur.

Stap 5

Kies planten die de winter bessen produceren. Veel van deze krijgt verslonden in de herfst en vroege winter door lokale vogels, maar een paar planten die hebben de neiging om vast te houden aan hun bessen een beetje meer zijn: Viburnum davidii, Viburnum opulus 'Xanthocarpum', Callicarpa bodnierii 'Profusion' en Sorbus vilmorinii.


Het toevoegen van de winter belang kan lijken als een ontmoedigende vooruitzicht als je niet weet waar te beginnen - maar met een beetje aandacht, en een paar stiekeme fabriek suggesties, je zult al snel een tuin hebt die rente recht heeft door die donkere wintermaanden.