E2r

Hoe om maïs oor wormen onder controle

Corn oor wormen zijn rupsen die zich voeden met suikermaïs

Corn oor wormen zijn rupsen die zich voeden met zoete maïs. De maïs oor wormen zijn 2-inch rupsen die afkomstig zijn uit de eieren van motten die migreren naar koelere plaatsen van mei tot augustus. Corn oor wormen op jonge suikermaïs van de verse oogst. Corn oor wormen zijn ook een groot agrarisch probleem voor de VS als gevolg van het koren ze vernietigen.

Indien u verantwoordelijk bent of groeiende maïs of planten die gevoelig zijn voor maïs oor worminfecties, zullen de volgende tips hieronder kunnen u helpen beheersen maïs oor worm besmetting.

  • Gebruik minerale olie. Doorgewinterde maïs telers zweren bij gebruik van minerale olie op hun koren om zich te ontdoen van een maïs oor worm besmetting. Spuiten minerale olie op de oren van de maïs zal ook voorkomen dat maïs oor worminfectie die zich kunnen voordoen op uw maïs. Minerale olie werkt voor verstikkende maïs oor wormen die al in uw maïs, terwijl dezelfde stof ook afstoot maïs oor wormen. Spray minerale olie op de oren van uw koren's direct na hun bestuiving om maïs oor wormen te voorkomen dat graven in de oren van uw koren's. Gebruik een theelepel van minerale olie aan zijde maïs oor van maïs oor wormen af te weren.
  • Maak ruimte voor venkel planten. Venkel planten zijn aromatische kruiden die wespen die maïs oor worm larven eten te trekken. Plant venkel planten met uw maïs gewassen voor de sluipwespen, zodat ze zal zich te ontdoen van alle maïs oor worm eitjes en larven in uw maïs.
  • Verkrijg insecten om de schadelijke organismen te bestrijden. Je kunt in de handel verkrijgbare insecten zoals groene gaasvliegen te kopen om de controle maïs oor worminfectie helpen door azen op maïs oor wormen. Andere insecten zoals lieveheersbeestjes en minuten piraat bugs zijn ook beschikbaar voor aankoop van de maïs oor worm besmetting te onderdrukken. U koopt deze bugs en laat ze in je graanveld voor hen te vinden en te eten maïs oor wormen.
  • Gebruik bt insecticide. Bt, Bacillus thuringiensis, is een natuurlijk bestanddeel van de bodem die kunnen helpen zich te ontdoen van diverse plagen die kunnen vernietigen gewassen. Aangezien Bt is ontdekt, is als biologisch bestrijdingsmiddel. Bt is niet-chemische en kan ontdoen van maïs oor wormen de niet-toxische manier. Bt insecticide is verkrijgbaar in spuitbussen verkocht in de landbouw markten. Spray Bt insecticide gemengd met minerale olie op maïs zijde vlak voordat ze bruin worden om maïs oor wormbesmetting te controleren. Bt insecticide werkt als een digestief verlammende agent voor de wormen. Zodra de maïs oor wormen beginnen met het eten van de maïs zijde die Bt en minerale olie hebben, wordt hun spijsverteringsstelsel verlamd en ze sterven van de honger.
  • Controleer regelmatig uw gewas. Als de maïs oor worm besmetting is net zo slecht als twee wormen per maïs oor, kunt u een beroep doen op andere middelen van controle, zoals meer krachtige insecticiden zoals pyrethroïde. Pyrethroïde controleert grote maïs oor worm besmetting. Het controleren van uw gewassen regelmatig zal geven u een goed idee van wat voor soort behandeling je maïs nodig hebt om uw gewassen te beschermen tegen maïs oor wormen.

Corn oor wormen niet alleen vernietigen maïs

Hoe om maïs oor wormen onder controle. Gebruik minerale olie.
Hoe om maïs oor wormen onder controle. Gebruik minerale olie.

Corn oor wormen niet alleen koren te vernietigen, vernietigen ze andere gewassen zoals een aardappel, kool, pinda's, tomaten en zonnebloem. U kunt een maïs oor worm besmetting door het volgen van de bovenstaande suggesties. Zorg ervoor dat u gebruik maken van organische pesticiden die niet zal uw gewas giftig. Bewaar uw gewassen voor commerciële verkoop en handel door het inzetten van biologische middel van maïs oor worm ongediertebestrijding.