E2r

Hoe te asperges groeien

U moet met rust laten je aspergeplanten tijdens hun eerste groeiseizoen. Dit zal helpen om de opbouw van de zware wortels die nodig zijn om dikke speren te produceren. Het planten van kronen zal een snellere gewas dan asperges die is gekweekt uit zaden.

Hoe te asperges groeien. Bereid uw asperges bedden alsof ze een leven lang meegaan.
Hoe te asperges groeien. Bereid uw asperges bedden alsof ze een leven lang meegaan.
 1. Bereid uw asperges bedden alsof ze een leven lang meegaan. In feite kunnen ze wel 20 jaar. De beste gebieden om uw asperges bedden te plaatsen zijn ofwel aan de zijkanten of uiteinden van uw tuin. Dit zal ervoor zorgen dat uw bedden niet gestoord als je cultiveren van uw tuin.
 2. Diep werken een ruime hoeveelheid organische stof in de bodem.
 3. Voeg mest naar de bodem. Spreid mest ongeveer twee centimeter dik en dan werkt het in de bodem met behulp van een pitch vork.
 4. Als de bodem is langzaam aftappen, moet je scherp zand toe te voegen.
 5. U moet voeg genoeg organisch materiaal om uw grond om de asperges bed te verhogen ongeveer zes centimeter. Uw aspergebedden mag niet breder zijn dan vier meter.
 6. Zodra u uw grond hebben voorbereid, moet u ervoor loopgraven die ongeveer zes centimeter diep zijn in het midden van uw asperges bedden. Ga verder naar loopgraven, tussenruimte ongeveer 15 centimeter uit elkaar toe te voegen.
 7. Stel uw zaailingen (of kronen) in de sloten en waterlopen grondig.
 8. Bedek de zaailingen met een tot drie centimeter van de bodem.
 9. Als de zaailingen groeien, trekken meer grond in de sloot rond de planten tot de sloot volledig gevuld is.
 10. U kunt bevruchten uw asperges bedden net zoals je zou de rest van uw tuin. U kunt een 10-10-10 meststof met een snelheid van twee pond per 100 vierkante meter.
 11. U dient de grond los rond uw aspergeplanten. Ontwikkel tot een diepte van een centimeter om onkruid onder controle te houden.
 12. Als u wilt dat uw asperges worden geblancheerd, kunt u heuvel organische mulch over uw aspergeculturen.
 13. Om te oogsten, moet u snijd de speren als ze ongeveer zeven centimeter hoog. Pak het mesje op een lage hoek en graaf niet dieper dan een centimeter in de grond om de speren te snijden. Wees bewust van de wortels en probeer niet te beschadigen wanneer u het snijden van de speren.
 14. U moet stoppen met oogsten wanneer warm weer begint in uw regio. Je moet een mengsel van 4-8-4 meststof dan van toepassing op de bedden met een snelheid van een pond per 75 voet. Dit bevordert de groei die zal resulteren in een grote hoeveelheid opslag van voedsel in de wortels. Dit zal een grote impact op volgend seizoen de oogst.